Miód to naturalny rarytas, który gwarantuje nam smak i wyjątkowe wartości odżywcze. Jednak należy pamiętać, by nigdy nie przechowywać go w miejscu, który odbierze mu cenne wartości i sprawi, że miód będzie twardy jak kamień. Tego miejsca unikaj jak ognia.
Pomidory kupujemy na kilogramy. Właśnie teraz są najlepsze i można je jeść praktycznie od rana do wieczora. Jednak żeby cieszyć się ich smakiem, dobrze wiedzieć, jak je przechowywać. Te warzywa naprawdę szybko pleśnieją i trzeba robić wszystko, by ni...
Banany mają teraz mocną konkurencję, bo jest mnóstwo lokalnych owoców sezonowych. Jednak z drugiej strony, jesteśmy do nich przyzwyczajeni i traktujemy jako całoroczną przekąskę. Dlatego warto wiedzieć, jak je przechowywać. Czy w takie upały chować j...
Prawie codziennie raczymy się herbatą z plasterkiem cytryny. Ten owoc The post Cytryny soczyste i jędrne miesiącami. Przechowuj je tylko tak appeared first on Wiadomości z kraju i ze świata - Ciekawe informacje - ShareInfo.pl.
Miód jest smacznym i zdrowym produktem, nadającym się do długiego przechowywania, jednak nie każde miejsce jest do tego odpowiednie. Wojciech Margowniczy, znany w sieci jako Pszczelarz z Wąchocka, podpowiada, gdzie trzymać miód, aby zachował swoje wł...
Miód to produkt, którego nie powinno zabraknąć w żadnym domu. Jest bardzo zdrowy i niezwykle smaczny, pasuje do wielu dań, a do tego ma długi termin spożycia i można go przechowywać nawet przez dłuższy czas.Tu jednak zaczyna się problem. Gdzie przech...
Miód jest jednym z najzdrowszych produktów naturalnych. Ten dostępny w sklepach nie zawsze taki jest i należy unikać go jak ognia. Czytaj dalej, a dowiesz się, jakiego miodu unikać oraz dlaczego.
Naturalny antybiotyk, płynne złoto, lecznicza broń - miód doczekał się wielu mniej i bardziej szumnych określeń. I mimo że trudno odmówić mu prozdrowotnych właściwości, uwagę należy zwrócić na to, z jakim surowcem mamy do czynienia. Bo nie wszystko z...
Popularny kucharz z polskiego kulinarnego YouTube'a zwrócił uwagę na fatalny problem z wieczkami do słoików. Jeśli twoje przetwory nagminnie się psują, może winna jest przyczyna, którą wskazał.
Smażone ryby cieszą się popularnością nie tylko w nadmorskich smażalniach. Ryby też chętnie smażymy w swoich domach. Jednak nie każdy olej jest dobrym wyborem. Szczególnie jeden produkt w ogóle się do tego nie nadaje.