Pod stoiskami z węgierskimi langoszami na jarmarkach świątecznych i imprezach plenerowych ustawiają się zawsze ogromne kolejki. Polacy pokochali smażone na głębokim oleju drożdżowe placki z dodatkami. Nie musisz jednak czekać do urlopu, aby przypomnieć sobie ich smak.
Europosłowie Prawa i Sprawiedliwości zdecydowali się na pozostanie w grupie Europejskich Konserwatystów i Reformatorów (EKR), zamiast dołączyć do nowo tworzonej grupy pod przewodnictwem Viktora Orbana. Tamtejsze media twierdzą, że PiS wystawił szefa...
Na podstawie decyzji węgierskiego rządu zmieniły się zasady wsparcia dla uchodźców z Ukrainy. Nowe przepisy zakładają, że prawo do zakwaterowania na Węgrzech mają jedynie uciekinierzy, którzy przybyli z „jednostki administracyjnej bezpośrednio dotkni...
Do tej sałatki wracamy co roku. Świetnie pamiętamy jej smak z dzieciństwa. Jej siła tkwi w prostocie. Najważniejsze są pyszne, soczyste pomidory, najlepiej prosto z krzaczka. Do tego odrobina kremowej, wyrazistej śmietany. Jest jeszcze trzeci składni...
Co łączy śledzia pod pierzynką z lodami i tatarem wołowym? Co wspólnego mają twórcy kulinarni z cenioną na całym świecie tatuatorką? Jak wygląda ziemniak "Milion Dolarów"? Czy śmietana Łaciata wymiata? Na te i inne pytania znajdzi...
Nie tylko łasuchy uwielbiają bitą śmietanę. Jednak ten smakołyk nie zawsze wychodzi tak, jak powinien. Dlaczego śmietana nie chce się ubić? To wyjaśniamy w naszym artykule. Podpowiadamy, jak najlepiej zrobić bitą śmietanę.
Źle ubita śmietana może zaprzepaścić cały trud włożony w przygotowanie ciasta czy innego deseru. Warto przyłożyć się do tej czynności, gdyż wystarczy jeden fałszywy ruch, by zamiast puchu otrzymać masło. Zobacz, co zrobić, żeby bita śmietana była szt...