Jak upiec boczek surowy – najlepszy przepis na boczek pieczony w piekarniku Tradycyjny boczek pieczony w piekarniku, pachnący przyprawami i soczysty w środku, chyba nigdy nam się nie znudzi. Wygrywa nawet z przepisem na żeberka w miodzie. Na boczek pieczony przepisy są różne, ale żeby zrobić bo...
Soczysta i miękka karkówka to prawdziwa gratka dla miłośników mięsa. W tej wersji, pieczona powoli w piekarniku, dosłownie rozpływa się w ustach zarówno na ciepło jak i na zimno.
Przed nami szczyt sezonu na grzyby. Wiele osób już chwali się udanymi zbiorami, jednak z początkiem września oczekujemy prawdziwego wysypu tego jesiennego przysmaku. Po zebraniu grzybów i dokładnym ich obejrzeniu musimy wybrać metodę, która pozwoli n...
Jak obniżyć rachunki za prąd? Zacznij od piekarnika. To jeden z podstawowych sprzętów kuchni, używany niemal codziennie. Okazuje się, że można piec w nim oszczędniej. Domowy budżet odetchnie, a jednocześnie przyrządzane w urządzeniu potrawy będą zdro...
Grzyby nie są najlepszym produktem do przechowywania. Zawierają sporą ilość wody, przez co po zebraniu już w kilka dni mogą pokryć się pleśnią. Aby temu zapobiec, warto je ususzyć w piekarniku lub suszarce. Dzięki temu możesz je przechowywać nawet ki...
Pieczony omlet z truskawkami to lekki, puszysty i pożywny sposób na słodki posiłek, który możesz przygotować w kilka minut. Świetny zarówno na śniadanie, jak i kolację, zwłaszcza gdy masz ochotę na coś zdrowego i sycącego.
Naleśnik pieczony ze śliwkami, czyli najpyszniejsza i najszybsza wersja na naleśnika pieczonego w piekarniku na dużej blaszce. To przepis na naleśnika dla całej rodziny, w wersji XXL.
Pieczony omlet szarlotkowy to pyszne, puszyste śniadanie inspirowane smakiem klasycznej szarlotki. Pachnie jabłkami oraz cynamonem i sprawia, że dzień od razu staje się lepszy! Artykuł Pieczony omlet szarlotkowy pochodzi z serwisu Po Prostu Pycha.
Gołąbki mają w polskiej kuchni status niepodważalny - są symbolem ciepła, dzieciństwa i cierpliwości, której zwykle wymagają. Jurek Sobieniak postanowił jednak skrócić tę drogę bez utraty smaku: jego gołąbek pieczony w garnku to wariacja na temat kla...
Soczysty kurczak z chrupiącą skórką, wypełniony aromatycznym farszem z chałki, wątróbki i natki pietruszki, to kwintesencja polskiej kuchni w najlepszym wydaniu. Ten przepis łączy tradycyjne smaki i domowe techniki z nutą elegancji, idealną na rodzin...
Sandacz pieczony po polsku to danie, które łączy tradycyjną kuchnię z elegancją restauracyjnego smaku. Delikatne mięso ryby zapieczone w aksamitnym sosie chrzanowym z jajkiem i młodymi ziemniakami tworzy harmonijną kompozycję, która zachwyci każdego...