– Rynek pieczywa chrupkiego w Polsce systematycznie rośnie, choć należy do segmentów wymagających dużej konsekwencji i innowacyjności – mówi nam Dawid Jackowski, dyrektor operacyjny firmy Tovago, produkującej pieczywo chrupkie.
Dan Cake Polonia – producent wyrobów piekarniczo-cukierniczych, planuje rozbudowę i modernizację zakładu w Chrzanowie. Wartość planowanej inwestycji wynosi 70 milionów złotych.
Chleb kukurydziany to doskonała opcja dla osób z nietolerancją glutenu. Bogaty w witaminy i minerały, wspiera zdrowie oczu i układ pokarmowy. Dlaczego warto włączyć go do swojej diety?
Pico de gallo w wersji z tofu to propozycja, której mało kto się spodziewa, a smakuje naprawdę genialnie. Tradycyjna meksykańska salsa znana jest z prostoty i świeżości, ale dodatek delikatnego tofu powoduje, że nabiera nowego wyrazu.
W piekarni często stajemy przed dylematem: który chleb wybrać, by był smaczny i naprawdę zdrowy? Jeśli zależy ci na najzdrowszym pieczywie, warto poznać kilka prostych zasad, które ułatwią wybór.
Masz ochotę na coś prostego i pysznego, co przygotujesz w kilka minut? Pasta awanturka to klasyka rodem z PRL-u, która znów podbija kuchnie. Sprawdź przepis na tę kultową pastę - idealną do świeżego chleba i idealną na piątkową kolację.
Szukasz zdrowej i pysznej alternatywy dla masła i margaryny na kanapki? Pasta z orzechów włoskich to aromatyczne smarowidło, które nie tylko wspiera pracę jelit i mózgu, ale też doda twoim posiłkom wyjątkowego smaku.
Świetnie smakuje, jest pożywna i idealnie pasuje do świeżego pieczywa. Pasta z soczewicy to prosty sposób na śniadanie bez wędlin, które zaskoczy cię smakiem i kremową konsystencją. Przygotujesz ją w kilka minut, a jej aromat sprawi, że zwykła kanapk...
Jesień 2025 zapowiada się wyjątkowo barwnie i odważnie. Projektanci odchodzą od klasycznych rozwiązań i proponują modę, która ma dodawać pewności siebie i poprawiać nastrój. W nadchodzącym sezonie płaszcze staną się nie tylko praktycznym okryciem, al...
Sztuczna inteligencja jako partner działów HR, budowanie realnej wartości biznesowej i projektowanie doświadczeń pracowników zamiast pustych benefitów to cztery filary, na których według raportu „HR Trends 2026” SD Worx opierać się będzie HR w 2026 r...
Smak pierogów ruskich, leniwych z bułką tartą czy kotletów z fasoli pamięta każdy, kto stołował się w barach mlecznych. Ich rozkwit przypadł na PRL, a sekret ich popularności tkwił zarówno w tradycyjnym menu, jak i niskich cenach, na które wpływ miał...