W piekarni często stajemy przed dylematem: który chleb wybrać, by był smaczny i naprawdę zdrowy? Jeśli zależy ci na najzdrowszym pieczywie, warto poznać kilka prostych zasad, które ułatwią wybór.
Racuchy to jeden z kulinarnych klasyków dzieciństwa, a ich zapach roznoszący się po domu przywołuje ciepłe wspomnienia z rodzinnej kuchni. Tradycyjny przepis zna niemal każda gospodyni, ale czasem warto sięgnąć po coś nowego. Zamiast wprowadzać jedyn...
Chryzantemy nieodłącznie kojarzą się ze Wszystkimi Świętymi, ale jak się okazuje, nie są jedynym słusznym wyborem, jeśli chodzi o dekoracje na cmentarz. Równie pokazową, a przy tym znacznie odporniejszą na niskie temperatury czy wiatr jest roślina, k...
Żeby trenować skutecznie, potrzebujesz energii i wody z elektrolitami. Mózg potrafi „wyłączyć” Cię wcześniej niż mięśnie naprawdę się zmęczą — to kwestia tego, jak... Artykuł Co wybieram na pobudzenieprzed i w trakcie treningu? pochodzi z serwisu .
Jacek Kurski odniósł się do komentarzy, które pojawiły się w związku z jego udziałem w panelu na temat mediów publicznych podczas konwencji PiS. „Widzę, że rozrzut jest szeroki” – napisał były prezes TVP.
W dużej auli budynku A1 Uniwersytetu Rzeszowskiego odbędzie się III Kongres wybieram życie. Zaburzenia odżywiania i choroby cywilizacyjne, organizowany przez Stowarzyszenie Pod Skrzydłem Anioła, będący kontynuacją wcześniejszych konferencji poświęcon...
Zazwyczaj kupowałam bułeczki ziemniaczane na zmianę z bułką z burakiem w piekarni. Ostatnio jednak robię je sama w domu. I dochodzę do wniosku, że te są o wiele lepsze niż ze sklepu. Są jednocześnie chrupiące i puszyste.
Każdego dnia uzbeccy piekarze ręcznie zwijają i stemplują 8000 bochenków chleba. Te bochenki w kształcie koła są zbite i ciągnące się, mają złotą skórkę i porowaty miękisz. Ważące 1,5 kg bochenki są często spożywane w grupach i dzielone przy stole. C...
Piekarnia Ewa i Andrzej Reczyńscy to jeden z najbardziej znanych biznesów w Szczecinie. Przedsiębiorcy ogłosili właśnie, że będą działać tylko do końca bieżącego roku. Powodem są sprawy osobiste.
Po 46 latach działalności znika jedna z najsłynniejszych piekarni w Szczecinie. Piekarnia Ewy i Andrzeja Reczyńskich zakończy działalność z końcem roku. "Wszystko ma swój początek i kres" – napisał właściciel w poście na Facebooku.