12 Na Śląsku wrzucają do rosołu nietypowy składnik. Pół Polski łapie się za głowy
Rosół może smakować jeszcze lepiej. Wypróbuj przepis i ugotuj tę ulubioną zupę tak, jak robią to na Śląsku. Jeden składnik może szokować, ale to właśnie dzięki niemu smakuje obłędnie. Tej tradycyjnej zupy nie ugotujesz już w inny sposób. 
Ilość odsłon: 12
źródło: https://smakosze.pl/na-slasku-wrzucaja-do-rosolu-nietypowy-skladnik-pol-polski-lapie-sie-za-glowy-mj-md-270724
kategoria: informacje, 2024-07-27 20:06:02
Inne znaleziska:
12 Taksówki w Warszawie wrzucają kolejny bieg. Będzie drożej, ale i prościej
autogaleria.pl
Taksówki w Warszawie od 1 września podrożeją, będzie też bezpieczniej, a zasady funkcjonowania staną się bardziej przejrzyste. The post Taksówki w Warszawie wrzucają kolejny bieg. Będzie drożej, ale i prościej appeared first on autoGALERIA.pl.
autogaleria.pl, 2024-07-05 23:00:03
2024-07-05 23:00:03
10 Wrzucają małe dzieci do schowka bagażowego. Historie polskiego stewarda mrożą krew
turysci.pl
Stewardzi i stewardessy niemal co każdy lot obserwują nietypowe zachowania pasażerów. Szczególnie zadziwiające potrafią być matki z małymi dziećmi. Polski pracownik należący do załogi szwajcarskiej linii lotniczej Swiss opowiedział o najbardziej szok...
turysci.pl, 2024-08-05 18:44:02
2024-08-05 18:44:02
10
tokfm.pl
Jeździ na front w Ukrainie, ale nie umie trzymać kałasznikowa. Niedawno przeżyła w okopach rosyjski ostrzał rakietowy. - Słyszałam wybuchy rakiet, które leciały w naszą stronę. Rosjanie po prostu chcieli nas rozwalić - mówi w tokfm.pl Aldona Hartwińs...
tokfm.pl, 2024-09-12 06:33:05
2024-09-12 06:33:05
15 Znajomy szef kuchni wlewa ocet do rosołu. Powód zachwyca i zaskakuje
smakosze.pl
Rosół króluje na naszych stołach w niedzielę i od święta. Niektórzy szefowie kuchni wlewają do niego ocet. Dlaczego sięgają po ten składnik? Odpowiedź może nieźle zaskoczyć.
smakosze.pl, 2024-07-07 08:16:03
2024-07-07 08:16:03
8 Tak usuniesz szumowiny z rosołu. Poznaj prosty i niezawodny sposób mojej babci
pysznosci.pl
Podstawowa zasada kulinarna mówi, że im mniej szumowin, tym rosół staje się bardziej klarowny. Szumowiny, czyli tzw. męty, to białko zwierzęce, które pod wpływem wysokiej temperatury ścina się i tworzy szaro-brązową pianę na powierzchni wywaru. Choć...
pysznosci.pl, 2024-07-13 15:58:02
2024-07-13 15:58:02
17 W tej części kurczaka gromadzi się najwięcej pasożytów. Pod żadnym pozorem nie dodawaj do rosołu
pysznosci.pl
Kurczak to jedno z najchętniej wybieranych mięs nie tylko do przygotowania dania głównego, ale również przy gotowaniu rosołu. Nie każda część nadaje się jednak do stworzenia pysznego i aromatycznego wywaru.
pysznosci.pl, 2024-07-15 13:58:02
2024-07-15 13:58:02
15 Zielony dodatek, który podkręci smak rosołu. Nie chodzi o pietruszkę czy lubczyk
pysznosci.pl
Rosół to klasyczne danie, które gości na stołach w wielu polskich domach, szczególnie w niedziele i święta. Tradycyjnie wzbogacany jest pietruszką, lubczykiem i innymi ziołami. Jednak istnieje jeden zielony dodatek, który może całkowicie odmienić sma...
pysznosci.pl, 2024-07-21 11:04:02
2024-07-21 11:04:02
9 Wlewam do rosołu zamiast maggi. Jest pyszny i niesamowicie aromatyczny
smakosze.pl
Rosół króluje na naszych stołach niemal co niedzielę. Z roku na rok mamy coraz większą świadomość - nie doprawiamy go chemicznymi składnikami. Zamiast tego wybieramy zdrowsze i równie aromatyczne alternatywy m.in sos sojowy.
smakosze.pl, 2024-07-21 12:53:03
2024-07-21 12:53:03
10 Tylko najlepsi kucharze dodają łyżkę do rosołu. Poprawia smak zupy lepiej niż maggi
pysznosci.pl
Rosół jest ulubioną zupą wielu z nas, choć w czasie upałów częściej sięgamy po chłodniki. Amatorów rosołu jednak nie brakuje. Gdy temperatury nieco spadną, warto wrócić do tego smaku. Szefowie kuchni mają pewien sekret, który sprawia, że rosół w rest...
pysznosci.pl, 2024-07-28 12:31:02
2024-07-28 12:31:02
12 Strzelczyk pokazał swój sposób na mięso z rosołu. Ślinka cieknie na samą myśl
smakosze.pl
Uwielbiany kucharz z Youtube'a Tomasz Strzelczyk pokazał, jak zagospodarować wygotowane mięso. Przygotował z niego zapiekankę. Ten przepis z pewnością warto zachować na przyszłość.
smakosze.pl, 2024-07-28 18:19:04
2024-07-28 18:19:04