Znudziły ci się cienkie, jak kartka papieru naleśniki? Z tym przepisem zrobisz naprawdę puszyste naleśniki. Twoi domownicy, nie będą mogli wyjść z podziwu, jak ty to zrobiłaś.
Tłusty Czwartek zbliża się wielkimi krokami. Zostało już tylko kilka dni, więc trzeba już zacząć planowanie przygotowania przekąsek. Oprócz oczywistych smakołyków takich jak pączki warto również przyrządzić coś innego, czyli odbiec troszkę od tradycj...
Jak ogórki to nie tylko kiszone i małosolne. Zrób je z tego przepisu, a smakiem zachwycą każdego. Ich sekret tkwi w zalewie, którą przygotujesz z niezwykłego składnika.
W kuchni, jak w modzie - nic nie przemija, tylko powraca w nowym wydaniu. Tomasz Strzelczyk przypomniał przepis na kotlety z mortadeli. Pamiętasz ich smak? Przygotuj je na obiad, a domownicy będą zaskoczeni, że to nie mielone, czy schabowe. Pokochają...
Jak sobie radzicie z upałami? Warto pamiętać o nawadnianiu. Teraz można to zrobić smacznie i zdrowo. Dzięki temu przepisowi zrobicie lemoniadę z pysznych letnich owoców.
Polskie pierogi sławne są być może na całym świecie, ale z pewnością nie są jedyne. Te meksykańskie pierogi składają się z mięsa kurczaka i warzyw. Są łatwe w przygotowaniu i gwarantują odmianę na talerzu. Wypróbuj je choćby dziś
Na ryneczkach zatrzęsienie śliwek jest takie, że szkoda ograniczać się tylko do ciast i knedli. Poznaj przepis i przygotuj z nich pierogi na słodko. Danie jest obłędnie dobre i co najważniejsze niezwykle smaczne. Wypróbuj sposób, a będziesz przyrządz...
Tomasz Strzelczyk zaproponował swój sposób na mączne danie z ugotowanych ziemniaków. To pyzy bez nadzienia. Są świetnym zamiennikiem klusek, które przeważnie przygotowujemy z podobnych składników.
Oto przepis na pierogi z bardzo nietypowym nadzieniem. Składa się na nie kiszona kapusta, cebula i jeden zaskakujący składnik. Farsz wychodzi doskonały, pełny w smaku, a połączenie wydaje się zupełnie naturalne. Koniecznie wypróbuj.
Już nie tylko tradycyjne kotlety się liczą. Poznaj nieskomplikowany sposób na kotlety kardynalskie z mięsa mielonego, lecz nie z wieprzowiny. Podane z delikatnym sosem, zachwycą całą rodzinę. Takie danie można podawać na obiad non-stop.