Latem pomidory są tak pyszne, że trudno sobie wyobrazić ich jeszcze lepszy smak. A jednak to możliwe. Te warzywa z oliwą i przyprawami w wysokiej temperaturze zyskują jeszcze więcej. Ich aromat jest niepowtarzalny. Od razu przypominają się wakacje we Włoszech.
Surówka to podstawa niejednego obiadu. Dlatego poznaj przepisz Internetu, a surówka kopenhaska na pewno zaskoczy twoich domowników. Nie tylko odmieni zwykłe danie, ale też sprawi, że rodzina nie pomyśli nawet o innym dodatku. Koniecznie poznaj przep...
Podróże Lecha Wałęsy do sanatorium już nikogo nie dziwią. Podobnie jak specyficzne publikacje w mediach społecznościowych, które umieszcza były prezydent Polski. I tym razem zdobył się na udostępnienie odważnego zdjęcia. Zdecydowanie jest już gotowy...
To jedna z najlepszych pożywek dla mózgu - organu, który zawiaduje całym organizmem. Są łatwo dostępne i nie potrzebują towarzystwa, by dobrze smakować. Oto dlaczego warto sięgać po orzechy.
GLC od momentu debiutu pierwszej generacji w 2015 r. z miejsca stał się gigantycznym bestsellerem. Mercedes, projektując następcę, musiał więc mocno uważać, by nie uciąć jednej z najważniejszych finansowych gałęzi swojego biznesu. Czy się udało?
Zdarza się, że kupujemy zbyt dużo chleba lub musimy zrobić większy zapas, na przykład na przedłużony weekend. Pieczywo z czasem wysycha i nie jest już takie smaczne. Jednak jest też na to dobra rada. Warto wykorzystać ją w swojej kuchni i ustrzec się...
W czasach, gdy sklepowe półki uginają się pod ciężarem różnorodnych wędlin i past, warto przypomnieć sobie o tradycyjnych, domowych specjałach. Jednym z nich jest leberka – wielkopolski przysmak, który od wieków cieszył się ogromną popularnością. Cho...
Kupując aparat Panasonic DMC-G7K Lumix wraz z obiektywem H-FS1442A 14–42 mm, będziecie cieszyć się zdjęciami upamiętniającymi ulotne chwile z Waszej codzienności, a przy tym zaoszczędzicie pieniądze, które możecie przeznaczyć na poszerzenie swojej wi...
Łatwo wpaść w samouwielbienie po przygotowaniu, a może nawet wykreowaniu, tak nietuzinkowego ciasta bez pieczenia jak to. Wystarczy garść ulubionych owoców, odrobina wyobraźni i kilka wolnych chwil.
Nie masz pomysłu na dzisiejszą kolację? Zamiast zwyczajnych kanapek przygotuj inne danie w zupełnie inny sposób. Kolacja na ciepło, jaką zrobisz z tym przepisem, zasmakuje każdemu. Wypróbuj sposób, a będziesz wracać do niego bardzo często.
Moja ciocia po mistrzowsku przygotowuje przetwory w occie. Na jej imieninowym przyjęciu zimą w pierwszej kolejności znikają wiśnie, które serwuje do pasztetu i innych pieczonych mięs. Ależ one podkręcają smak! W tym roku postanowiłam zrobić dwa słoic...