Racuchy to jedno z dań, które wielu osobom kojarzy się z dzieciństwem. Smażyły je nasze babcie i mamy, ale my przygotowujemy je nieco inaczej. Takimi plackami zajadać się można bez wyrzutów sumienia.
Na samą myśl o racuchach, aż cieknie ślinka. Już dawno The post Dodaję do racuchów i mieszam. W życiu nie smakowały lepiej appeared first on Wiadomości z kraju i ze świata - Ciekawe informacje - ShareInfo.pl.
W Rudnie, w gminie Kołbiel, w powiecie otwockim historia jak w setkach wiosek – koło było, potem zniknęło i znów wróciło. Dziś w KGW Pasjonaci są i młode dziewczyny, i panie na emeryturze. Pieką sójki, smażą racuchy i gotują barszcz z dudkami. A wszy...
Z pozoru przypominają nasze racuchy, ale mają zupełnie inny charakter. Tureckie placki drożdżowe, czyli hamur kizartmasi, skradły moje serce prostotą i smakiem. Najlepiej smakują z konfiturą – sprawdź, jak łatwo je przygotować i dlaczego warto je poz...
Nie wiesz, co zrobić z nadmiarem cukinii? Gotowanie leczo i smażenie placuszków nie wchodzi już w grę? Wypróbuj więc przepis siostry Anastazji i zaskocz bliskich nietuzinkową sałatką do obiadu.
Przed laty obowiązkowo gościł w domu każdej zaradnej gospodyni, jednak z upływem czasu ustąpił innymi tłuszczom. Zastosowań miał wiele, od tych kulinarnych, na zdrowotnych kończąc. Niektórzy do dziś sięgają po ten specyfik.
Choć dietetycy nie polecają tego sposobu na przygotowywanie potraw, to jednak trudno się obyć bez smażenia. Frytki, kotlety, ryby... smakują wprost z patelni. Teraz też rozpoczynamy sezon na słodkości smażone na głębokim tłuszczu. I tu pojawia się py...
Smażone banany to przysmak znany z kuchni azjatyckiej, który można przygotować na różne sposoby. Zanurzając te owoce w chrupiącym cieście, tworzymy szybki i smaczny deser.
Często, przygotowując kotlety mielone, wielokrotnie podgrzewamy je na patelni. Od usmażenia pierwszej partii do ostatniej mija sporo czasu, więc kotlety stygną i trzeba je odsmażyć, aby obiad był ciepły. Mięso nasiąka tłuszczem i staje się coraz bard...
Z pozoru wygląda niewinnie – kilka rys, może lekkie przetarcie, ale skoro nic się nie przykleja, to chyba można dalej na niej smażyć? Niestety, porysowana patelnia teflonowa może stanowić realne zagrożenie dla zdrowia, a wiele osób wciąż nie zdaje so...