Choć dietetycy nie polecają tego sposobu na przygotowywanie potraw, to jednak trudno się obyć bez smażenia. Frytki, kotlety, ryby... smakują wprost z patelni. Teraz też rozpoczynamy sezon na słodkości smażone na głębokim tłuszczu. I tu pojawia się pytanie. Kiedy można użyć tego samego oleju ponownie...
Nie wiesz, co zrobić z nadmiarem cukinii? Gotowanie leczo i smażenie placuszków nie wchodzi już w grę? Wypróbuj więc przepis siostry Anastazji i zaskocz bliskich nietuzinkową sałatką do obiadu.
Przed laty obowiązkowo gościł w domu każdej zaradnej gospodyni, jednak z upływem czasu ustąpił innymi tłuszczom. Zastosowań miał wiele, od tych kulinarnych, na zdrowotnych kończąc. Niektórzy do dziś sięgają po ten specyfik.
Racuchy to jedno z dań, które wielu osobom kojarzy się z dzieciństwem. Smażyły je nasze babcie i mamy, ale my przygotowujemy je nieco inaczej. Takimi plackami zajadać się można bez wyrzutów sumienia.
Smażone banany to przysmak znany z kuchni azjatyckiej, który można przygotować na różne sposoby. Zanurzając te owoce w chrupiącym cieście, tworzymy szybki i smaczny deser.
Często, przygotowując kotlety mielone, wielokrotnie podgrzewamy je na patelni. Od usmażenia pierwszej partii do ostatniej mija sporo czasu, więc kotlety stygną i trzeba je odsmażyć, aby obiad był ciepły. Mięso nasiąka tłuszczem i staje się coraz bard...
Z pozoru wygląda niewinnie – kilka rys, może lekkie przetarcie, ale skoro nic się nie przykleja, to chyba można dalej na niej smażyć? Niestety, porysowana patelnia teflonowa może stanowić realne zagrożenie dla zdrowia, a wiele osób wciąż nie zdaje so...
Shawn Levy zapowiada, że fani stracą zmysły na niektórych scenach i będą musieli film obejrzeć wielokrotnie.Już za niecałe trzy tygodnie w kinach zadebiutuje , czyli pierwszy i zarazem jedyny tegoroczny kinowy film z MCU. W najnowszym wywiadzie dla m...
Co powiesz na odrobinę kuchni Azji na talerzu? Spokojnie — nie musisz iść w tym celu do restauracji i wydawać kroci; wystarczy, że wcielisz w życie totalnie prosty przepis Ani Starmach na tajską zupę. Jest absolutnie przepyszna, pożywna, aromatyczna...
"Zetki" stanowią wysoki odsetek bezrobotnych, jednak do systemu mają wchodzić tylko na chwilę. "Zaczynają pracę, kończą ją po trzech miesiącach i wracają, a my staramy się szukać czegoś innego" — mówił dyrektor Powiatowego Urzędu Pracy w Łodzi.