Latem trwa u ciebie festiwal placków warzywnych? Wiadomo, to najlepsza pora na te ziemniaczane i z cukinii. Są pyszne, ale gdy się już trochę znudzą, mamy świetną propozycję. To połączenie dwóch zielonych warzyw na patelni sprawdza się wybitnie. Wypróbuj koniecznie.
Kotlety jajeczne to klasyczne polskie danie, które kiedyś regularnie pojawiało się na stołach i to nie tylko w piątki, gdy ze względu na post nie jadano mięsa. Kotlety te, choć dziś nieco zapomniane, nadal mają wiele do zaoferowania – są smaczne, tan...
Renklody, te zapomniane skarby sadów, oferują nie tylko wyjątkowy smak, ale także liczne korzyści zdrowotne. Odkryj ich historię, wartości odżywcze oraz inspiracje kulinarne, które pozwolą ci cieszyć się ich dobroczynnym działaniem na co dzień. Dowie...
Smak owoców przywołuje wiele wspomnień, kiedy to zajadaliśmy się nimi prosto z krzaczka. Z prawdziwym sentymentem wspominamy też papierówki, ale ich zakup może być obecnie utrudniony. Dlaczego nie spotykamy pysznych papierówek w sklepie?
Kiedy za oknem upał daje się w znaki, warto pamiętać o odpowiednim nawodnieniu. Trzy pyszne lemoniady w orzeźwiających smakach sprawdzą się idealnie na lato.
Przetwory to doskonała forma na zachowanie smaku zebranych latem sezonowych warzyw. Każda gospodyni przyrządza tradycyjne kiszonki na zimę z ogórków i kapusty. Okazuje się także, że kiszone przetwory można przygotować jeszcze z innego warzywa. Czytaj...
Marek Skoczylas to popularny w sieci lekarz, który prowadzi także swój kanał na YouTube. W jednym ze swoich filmików przestrzega przed produktami, które tylko udają zdrowe. Dobrze się maskują, często mają atrakcyjne opakowania. Wrzucamy je do koszyka...
Ruszył sezon na kiszonki, a to oznacza, że praca wre w kuchniach wielu smakoszy. Warto oprócz ogórków kiszonych, zamknąć w słoikach zupełnie inne warzywo. Na zimę będzie jak znalazł.
W codziennym zabieganiu często zapominamy o tym, że w sklepowych lodówkach kryją się prawdziwe skarbnice zdrowia. Jednym z takich ukrytych gemów są serca drobiowe – niedoceniane podroby, które mają nam wiele do zaoferowania. Dlaczego tak często pomij...