Tilapia jest jednym z najpopularniejszych gatunków ryb na polskim rynku, często lądującym w naszych koszykach zakupowych. Jej popularność wynika z łatwej dostępności i atrakcyjnej ceny. Jednakże, jak pokazują badania, tilapia może kryć w sobie więcej niż tylko smaczne mięso. Okazuje się, że pod względem zawartości toksycznych substancji tilapia może konkurować z osławioną pangą, która jest na czele listy ryb o najwyższym stężeniu toksyn.
Symbol lata i zdrowia – okazuje się prawdziwą bombą chemiczną. Niezależne badania ujawniły alarmujące wyniki dotyczące zawartości pestycydów w popularnych owocach, niezależnie od tego, czy kupujemy je na bazarze, w dyskoncie czy bezpośrednio od rolni...
Ryba koniecznie musi znaleźć się w twojej diecie. Okazuje się jednak, że nie każda jest tak samo zdrowa. Popularna wśród Polaków ryba została zakazana we Włoszech. Tej powinnaś unikać koniecznie.
Nie każda ryba jest tak samo zdrowa. Jedna z tych najpopularniejszych została właśnie zakazana we Włoszech. W Polsce wciąż jest dostępna i może powodować poważne choroby. Czytaj dalej, a dowiesz się, jakiej ryby unikać.
Chociaż jesiotr był niegdyś przysmakiem na królewskich stołach, dziś coraz rzadziej gości na naszych talerzach. To prawdziwa szkoda, ponieważ to wyjątkowe stworzenie, nazywane często "żywą skamieniałością", ma wiele do zaoferowania. Jego delikatne, j...
Czy wiesz, że ślimaki mogą być zdrowym i smacznym dodatkiem do twojej diety? Te niezbyt popularne przysmaki są niskotłuszczowe, pełne białka i bogate w witaminy oraz minerały. Choć to ważny element w tradycyjnej kuchni francuskiej, są spożywane na ca...
Ryby są bogate w witaminy i cenne wartości odżywcze. Okazuje się jednak, że jedna z ulubionych ryb Polaków jest bardzo niebezpieczna. Dowiedz się, jakiej nie podawać na obiad, a unikniesz szkodliwych substancji w swoim organizmie.
Grzyby to przysmak wielu Polaków. Dodajemy je do zup, sosów, a także spożywamy samodzielnie. Niestety, wyniki przeprowadzonych przez Inspekcję Jakości Handlowej Produktów Rolno-Spożywczych (IJHARS) badań są alarmujące. Okazuje się, że znaczna część g...
Ryby są zdrowe i warto je włączyć do swojego menu. Niestety, nie każdy gatunek wart jest uwagi. Jedzenie niektórych z nich nie wpływa pozytywnie na nasze zdrowie i samopoczucie. Od lat eksperci przestrzegają przed pangą, ale nie tylko na nią należy u...
Do dyspozycji mamy dziesiątki odmian owoców, które różnią się od The post „Krwisty” owoc ratuje serce. Polacy jedzą zbyt rzadko appeared first on Wiadomości z kraju i ze świata - Ciekawe informacje - ShareInfo.pl.
Podroby przez wiele lat były uznawane za jedzenie dla najuboższych. Obecnie zyskują na popularności wśród szefów kuchni. Wątróbka, serduszka oraz móżdżek nie budzą już większych kontrowersji, jednak świńskie uszy nadal często wzbudzają niechęć. Zupeł...