Tilapia jest jednym z najpopularniejszych gatunków ryb na polskim rynku, często lądującym w naszych koszykach zakupowych. Jej popularność wynika z łatwej dostępności i atrakcyjnej ceny. Jednakże, jak pokazują badania, tilapia może kryć w sobie więcej niż tylko smaczne mięso. Okazuje się, że pod względem zawartości toksycznych substancji tilapia może konkurować z osławioną pangą, która jest na czele listy ryb o najwyższym stężeniu toksyn.
Ilość odsłon: 27
źródło: https://pysznosci.pl/polacy-wciaz-jedza-jej-duzo-kumuluje-najwiecej-metali-ciezkich-a-toksyny-chlonie-jak-gabka,7055753667725856a
kategoria: rozrywka, 2024-08-02 15:48:01
Inne znaleziska:
28 Polacy jedzą bombę chemiczną. Te owoce mają tak dużo pestycydów, że eksperci alarmują
pysznosci.pl
Symbol lata i zdrowia – okazuje się prawdziwą bombą chemiczną. Niezależne badania ujawniły alarmujące wyniki dotyczące zawartości pestycydów w popularnych owocach, niezależnie od tego, czy kupujemy je na bazarze, w dyskoncie czy bezpośrednio od rolni...
pysznosci.pl, 2024-08-17 16:33:03
2024-08-17 16:33:03
28 Zakazana we Włoszech, a Polacy wciąż ją jedzą. Najgorsza ryba obok pangi
smakosze.pl
Ryba koniecznie musi znaleźć się w twojej diecie. Okazuje się jednak, że nie każda jest tak samo zdrowa. Popularna wśród Polaków ryba została zakazana we Włoszech. Tej powinnaś unikać koniecznie. 
smakosze.pl, 2024-08-03 20:06:05
2024-08-03 20:06:05
18 Włosi już zakazali, a Polacy wciąż jedzą. Omijaj tę rybę szerokim łukiem
smakosze.pl
Nie każda ryba jest tak samo zdrowa. Jedna z tych najpopularniejszych została właśnie zakazana we Włoszech. W Polsce wciąż jest dostępna i może powodować poważne choroby. Czytaj dalej, a dowiesz się, jakiej ryby unikać.  
smakosze.pl, 2024-08-17 22:43:03
2024-08-17 22:43:03
19 Polacy bardzo rzadko jedzą tę rybę, a to błąd. Prawie nie ma ości, a jej mięso jest delikatne i jędrne
pysznosci.pl
Chociaż jesiotr był niegdyś przysmakiem na królewskich stołach, dziś coraz rzadziej gości na naszych talerzach. To prawdziwa szkoda, ponieważ to wyjątkowe stworzenie, nazywane często "żywą skamieniałością", ma wiele do zaoferowania. Jego delikatne, j...
pysznosci.pl, 2024-09-19 15:56:02
2024-09-19 15:56:02
39 Nie tylko Francuzi jedzą na potęgę. Dla Polaków to wciąż kontrowersyjny produkt
pysznosci.pl
Czy wiesz, że ślimaki mogą być zdrowym i smacznym dodatkiem do twojej diety? Te niezbyt popularne przysmaki są niskotłuszczowe, pełne białka i bogate w witaminy oraz minerały. Choć to ważny element w tradycyjnej kuchni francuskiej, są spożywane na ca...
pysznosci.pl, 2024-07-26 14:19:01
2024-07-26 14:19:01
28 Ma więcej ołowiu i rtęci od najgorszych ryb, a Polacy dalej ją jedzą. Unikaj jak ognia
smakosze.pl
Ryby są bogate w witaminy i cenne wartości odżywcze. Okazuje się jednak, że jedna z ulubionych ryb Polaków jest bardzo niebezpieczna. Dowiedz się, jakiej nie podawać na obiad, a unikniesz szkodliwych substancji w swoim organizmie. 
smakosze.pl, 2024-07-26 14:50:07
2024-07-26 14:50:07
21 Polacy kupują i jedzą grzyby na potęgę. Nie są świadomi, co się w nich znajduje
pysznosci.pl
Grzyby to przysmak wielu Polaków. Dodajemy je do zup, sosów, a także spożywamy samodzielnie. Niestety, wyniki przeprowadzonych przez Inspekcję Jakości Handlowej Produktów Rolno-Spożywczych (IJHARS) badań są alarmujące. Okazuje się, że znaczna część g...
pysznosci.pl, 2024-08-06 21:07:03
2024-08-06 21:07:03
27 Polacy ją jedzą, a jest napakowana ołowiem. Najgorsza ryba obok pangi
smakosze.pl
Ryby są zdrowe i warto je włączyć do swojego menu. Niestety, nie każdy gatunek wart jest uwagi. Jedzenie niektórych z nich nie wpływa pozytywnie na nasze zdrowie i samopoczucie. Od lat eksperci przestrzegają przed pangą, ale nie tylko na nią należy u...
smakosze.pl, 2024-09-06 13:44:02
2024-09-06 13:44:02
21 „Krwisty” owoc ratuje serce. Polacy jedzą zbyt rzadko
shareinfo.pl
Do dyspozycji mamy dziesiątki odmian owoców, które różnią się od The post „Krwisty” owoc ratuje serce. Polacy jedzą zbyt rzadko appeared first on Wiadomości z kraju i ze świata - Ciekawe informacje - ShareInfo.pl.
shareinfo.pl, 2024-09-14 15:48:02
2024-09-14 15:48:02
15 Litwini jedzą na kilogramy. Polacy mają ciarki na samą myśl
pysznosci.pl
Podroby przez wiele lat były uznawane za jedzenie dla najuboższych. Obecnie zyskują na popularności wśród szefów kuchni. Wątróbka, serduszka oraz móżdżek nie budzą już większych kontrowersji, jednak świńskie uszy nadal często wzbudzają niechęć. Zupeł...
pysznosci.pl, 2024-09-21 11:54:03
2024-09-21 11:54:03