Cukinia słynie z delikatnego i świeżego smaku. Warto z tego lubianego warzywa wyczarować pyszne danie. Smażona cukinia z aromatycznymi przyprawami sprawi, że chętnie sięgniesz po dokładkę tej potrawy. Zrobisz ją w prosty sposób dzięki temu przepisowi.
W zalewie zalew pomidorowych zapominamy czasem, że najlepszą przygotowuje się z surowych pomidorów. Warto więc przypomnieć: w sezonie, kiedy świeże, pachnące krajowe pomidory są łatwo dostępne i dość tanie, nie idziemy na kompromisy. Pamiętajmy o sos...
Jakie ciasto przygotować na dzisiaj? Nie zastanawiaj się nad tym dłużej. Poznaj przepis i przygotuj deser ze śliwkami. Połączeni tego owocu z ciastem, nigdy nie przyniosło tak rewelacyjnych efektów. Czytaj dalej, a dowiesz się, jak je przygotować.
Masz już pomysł na obiad? Jeśli zastanawiasz się co podać, to zrób kalafiora z patelni. Smaczne danie zrobisz w prosty sposób dzięki temu przepisowi na kalafiora. Wyjdzie pyszny jak nigdy wcześniej.
Pryskający na wszystkie strony tłuszcz potrafi wielu zniechęcić do smażenia potraw. Jest jednak na to rada. Wzbogacony o jeden produkt olej będzie zachowywał się na patelni znacznie spokojniej.
Kiedy zatęsknisz za smakiem grzybów, ale nie po drodze ci wyprawa do lasu, pieczarki stają się wybawieniem. Jeden prosty dodatek sprawi, że ich smak zmieni się nie do poznania.
Nie masz czasu na gotowanie? Poznaj przepis na szybki obiad, a nikt nie odejdzie od stołu głodny. Rodzina będzie na tyle zachwycona, że poproszą cię o niejedną dokładkę. Zrób i przekonaj się sama.
Oto przepis na ekspresowy warzywny omlet pieczony na patelni. Jest prostym w przygotowaniu daniem, które łatwo przyrządzić nawet w jednoosobowej porcji. Sprawdzi się zarówno na śniadanie, jak i na lunch czy obiad.
Sezon na fasolkę szparagową w pełni, więc warto korzystać z urodzaju i zaprosić ją do swojej kuchni. Chociaż największą popularnością cieszy się fasolka z bułką tartą, to ta w wersji chińskiej depcze jej po piętach. Jest smacznie, prosto i przy tym z...
Sposób, w jaki przygotowujemy posiłki, ma ogromny wpływ na ich smak i wartość odżywczą. Jednym z najczęstszych błędów popełnianych podczas gotowania jest niewłaściwe używanie oleju. Czy wiesz, że moment dodania oleju na patelnię ma kluczowe znaczenie...
Polska firma po intensywnych badaniach nad mięsem komórkowym z kurczaka i testach wkrótce wejdzie na szerokie wody. "Wcześniej oglądaliśmy produkt pod mikroskopem, teraz przyszedł czas, by wrzucić go na patelnię" — mówi Wiesław Macherzyński, COO i ws...