Polska firma po intensywnych badaniach nad mięsem komórkowym z kurczaka i testach wkrótce wejdzie na szerokie wody. "Wcześniej oglądaliśmy produkt pod mikroskopem, teraz przyszedł czas, by wrzucić go na patelnię" — mówi Wiesław Macherzyński, COO i współwłaściciel LabFarmu, w rozmowie z "Forbes".
Ilość odsłon: 25
źródło: https://www.fakt.pl/pieniadze/polska-firma-wyhodowala-mieso-z-probowki-czas-wrzucic-je-na-patelnie/xvxwxz3
kategoria: informacje, 2024-08-07 11:27:03
Inne znaleziska:
Zostawiła na blacie kuchennym surową pierś z kurczaka. Po chwili mięso zmieniło się w to
smakosze.pl
Zdjęcie tego kurczaka wzbudziło sensację bynajmniej nie ze względu na to, jaki jest apetyczny. Kobieta pokazała świeże mięso z piersi, które zostawiła na kilka minut na blacie. Tuszka stała się, delikatnie mówiąc, mało apetyczna, ale zjawisko ma swoj...
smakosze.pl, 2024-08-16 00:14:04
2024-08-16 00:14:04
Kotlety pożarskie, które smakują całej rodzinie. Zamieniłam kurczaka na inne, zdrowsze mięso
pysznosci.pl
Kotlety pożarskie to klasyk, który kojarzy się przede wszystkim z domowymi obiadami i minioną epoką. Ile domów, tyle wersji, ale podstawą przepisu jest zazwyczaj kurczak. Zdecydowałam się zamienić go na inny rodzaj mięsa i nie zawiodłam się.
pysznosci.pl, 2024-08-19 19:19:02
2024-08-19 19:19:02
Roladki z kurczaka w boczku. Podaj na obiad, a teściowa nie uwierzy, że mięso może być tak soczyste
pysznosci.pl
Teściowa skrytykowała moje roladki z kurczaka. Stwierdziła, że mięso jest przesuszone, a cała potrawa zbyt dietetyczna i brakuje jej sosu. Nie poddałam się. Następnym razem zrobiłam roladki inaczej i trafiłam w gust seniorki. Dwa razy pytała, czy to...
pysznosci.pl, 2024-09-10 15:39:02
2024-09-10 15:39:02
Rozbijam kurczaka i zawijam z farszem. Te kotlety to hit, najważniejsze jest mięso
smakosze.pl
Kotlet de volaille, zwany u nas dewolajem lub devolayem, do doskonały przepis. Jednak można go modyfikować, dodając do niego inne doskonałe dodatki. Tu prezentujemy szpinakowy farsz takiego złocistego drobiowego przysmaku. Poza dobrym przepisem, wart...
smakosze.pl, 2024-10-30 20:42:03
2024-10-30 20:42:03
Polacy wyprodukują sztuczne mięso. Miliony dofinansowania od rządu
biznesinfo.pl
Polska firma otrzymała pieniądze na rozwój technologii produkcji mięsa komórkowego. Dotąd projekt finansowano ze środków prywatnych. Dzięki dofinansowaniu od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju, firma LabFarm będzie mogła rozwijać badania, zwiększyć m...
biznesinfo.pl, 2024-07-27 14:08:02
2024-07-27 14:08:02
Ma delikatne chude mięso i niewiele ości. Choć smakuje lepiej niż łosoś, Polacy nie doceniają
pysznosci.pl
Latem chętnie jemy ryby, bo ich mięso jest delikatne... i kojarzą się z wakacjami nad morzem. Jeśli napotkacie tą rybę na urlopowych szlakach, warto ją zamówić. Zostajesz w domu? Jej przygotowanie jest bardzo proste.
pysznosci.pl, 2024-07-27 17:01:02
2024-07-27 17:01:02
Kruche i aromatyczne mięso, którego Polacy nie doceniają. Jest zdrowsze niż kurczak
pysznosci.pl
Czy mięso z kaczki to naprawdę zdrowy wybór? Odkryj, jakie korzyści zdrowotne płyną z jej spożywania, jakie zagrożenia mogą się z tym wiązać oraz jak ekologiczne i etyczne aspekty hodowli wpływają na jakość tego mięsa. Dowiedz się, czy warto włączyć...
pysznosci.pl, 2024-08-02 12:57:01
2024-08-02 12:57:01
Polacy bardzo rzadko jedzą tę rybę, a to błąd. Prawie nie ma ości, a jej mięso jest delikatne i jędrne
pysznosci.pl
Chociaż jesiotr był niegdyś przysmakiem na królewskich stołach, dziś coraz rzadziej gości na naszych talerzach. To prawdziwa szkoda, ponieważ to wyjątkowe stworzenie, nazywane często "żywą skamieniałością", ma wiele do zaoferowania. Jego delikatne, j...
pysznosci.pl, 2024-09-19 15:56:02
2024-09-19 15:56:02
Nie kurczak czy indyk. Jesienią Polacy na kilogramy kupują to mięso
pysznosci.pl
Listopadowe święta to nie tylko czas zadumy, pamięci i patriotycznych uniesień. Kilka dodatkowych dni wolnego zachęca do rodzinnych spotkań z dalszą rodziną. A jak odwiedziny, to i obiad. Klasyczne schabowe czy pieczony kurczak już na niewielu z nas...
pysznosci.pl, 2024-10-28 10:33:02
2024-10-28 10:33:02
Niebezpieczna część kurczaka. Jest pełna bakterii i pasożytów
fakt.pl
Kurczak to jedno z najpopularniejszych mięs na polskich stołach. Tani, smaczny i uniwersalny, stanowi podstawę wielu dań. Okazuje się jednak, że jedna część tego mięsa może być szkodliwa dla zdrowia. Są w niej duże ilości bakterii i pasożytów.
fakt.pl, 2024-07-29 10:39:02
2024-07-29 10:39:02