O rozmaitych tajemnych składnikach rosołu słyszy się tak często, że wydaje się, jakby idealny przepis był pilnie strzeżoną tajemnicą. Tak jednak nie jest. Ale nie wszystkie sztuczki, które stosują wybitni kucharze, wprowadzamy w życie na co dzień. Do rosołu dodaję łyżkę popularnego produktu. W ten s...
Jeśli zadajesz sobie pytanie, co zrobić z mięsa z rosołu, to spieszę z odpowiedzią. Dzięki temu sposobowi robię danie, że palce lizać. Smakiem bije na głowę tak lubiane krokiety i pierogi. Wypróbuj koniecznie ten przepis w swojej kuchni.
Oliwa z oliwek jest nieoceniona w kuchni śródziemnomorskiej - podkręca smak mięs i warzyw. Można używać jej zarówno na surowo, jak i po obróbce termicznej. I właśnie taka lekko podgrzana zamienia się w świetny domowy preparat, który może zastąpić dro...
Opadasz z sił, dopada cię infekcja, a o libido lepiej nawet nie wspominać? Receptę na ten stan znajdziesz w kuchni. Kiedy jesteśmy osłabieni warto przygotować zupę mocy. To nic innego, jak rosół, ale przygotowany według chińskich reguł pięciu przemia...
Oto tradycyjne sposoby na odchudzenie placków ziemniaczanych. Robimy wiele, by pozbyć się z nich nadmiaru tłuszczu. Modyfikując typową recepturę, jak się okazuje, można zrobić jeszcze więcej.
Zatkany zlew i odpływ to częsty problem, z którym zmaga The post Wystarczy 1 łyżka stołowa i odpływ nigdy się nie zatka. Brzydki zapach znika appeared first on ShareInfo.pl - Wiadomości, porady, kulinaria.
Kopytka są smacznym i prostym daniem. Teraz warto dodać do nich popularny składnik. Dzięki niemu kopytka wyjdą delikatne i aksamitne. Tak dobrych jeszcze nie jadłeś.
Niektórzy śmieją się, że kurki to kurczak wśród grzybów. Może mają rację? Z tym przepisem przygotowujemy je – jak kurczaka – w śmietanie. I podobnie jak z rzadka do kurczaka, dodajemy jeden ciekawy składnik.
Zwycięzcy na igrzyskach olimpijskich w Paryżu otrzymali medale na tacach Louis Vuitton, a następnie dostali telefon Samsung, którym mogli zrobić "zwycięskie selfie", zwiastujące nową erę lokowania produktu podczas imprez sportowych.