Oto tradycyjne sposoby na odchudzenie placków ziemniaczanych. Robimy wiele, by pozbyć się z nich nadmiaru tłuszczu. Modyfikując typową recepturę, jak się okazuje, można zrobić jeszcze więcej.
Placki ziemniaczane to danie, które gości na polskich stołach od pokoleń. Choć wydaje się, że o tym prostym przysmaku wiemy już wszystko, Ewa Wachowicz udowadnia, że wciąż można zaskoczyć smakiem. Jej przepis na placki ziemniaczane to połączenie trad...
Lubię placki ziemniaczane w najprostszej postaci. Do masy ziemniaczanej nie dodaję żadnych dodatków smakowych, trzymam się klasycznego przepisu. A tymczasem moja ciocia zaprosiła mnie na placki i była bardzo tajemnicza — zobaczysz, będą ci smakowały,...
Ten przepis na placki z cukinii sprawia, że stają się one dużo bardziej zwarte, a przy tym jedwabiste i kremowe. Jeden dodatek sprawia, że z przekąski stają się konkretnym posiłkiem. W dalszym ciągu pozostają jednak szybkie i łatwe w przygotowaniu.
Ulubiona potrawa z cukinii? Mało kto nie wymieni placków. Te z cukinii są delikatne, lekkie i pasują do wielu sosów. Przepisów na nie jest już bardzo dużo, da się je zrobić także bez mąki. Jak to możliwe? Kluczowa jest pewna czynność podczas przygoto...
Latem często przyrządzam placki z cukinii. Jednak teraz zmodyfikowałam nieco przepis i dodaję do niego składnik, który znakomicie wpływa na smak dania. Placki z cukinii są jeszcze lepsze niż zwykle i cieszą się dużym powodzeniem.
Już nigdy nie wrócisz do swojego starego przepisu na placki z cukinii. Poznaj nowy sposób, a wyjdą idealne. Wszystko za sprawą tego, że zrobisz je bez dodatku mąki. W dalszej części artykułu znajdziesz przepis i dowiesz się co, zamiast mąki do plackó...
Śliwki to jedne z ostatnich sezonowych owoców. Dlatego warto wykorzystać je w pełni. Robiłeś już na pewno ciasto, knedle, konfitury... to teraz czas na placki, które z przyjemnością zjesz na śniadanie.
Fenomenalny aromat leśnych grzybów duszonych razem z cebulą dobiegający z kuchni to niechybny znak, że właśnie jakiś grzybiarz wrócił z grzybobrania. Zanim bowiem borowiki i inne dary lasu trafią do suszenia, mrożenia czy marynowa...
Wydawałoby się, że z hasła „pomidory z cebulą” nie da się zrobić przepisu kulinarnego. To przecież po prostu pomidory i cebula, prawda? Cóż, z tym przepisem to już coś więcej.
Pomidory mogę jeść przez cały rok. Te zamknięte w słoikach z aromatyczną mieszanką, smakują wyjątkowo. Podaję je do dań mięsnych i ziemniaczanych. Pomidory znakomicie wzbogacają smak potraw.