Szukasz inspiracji na letni obiad? Przygotuj chrupiące placki z cukinii, a ich smak zachwyci wszystkich domowników. Kiedy dodasz do nich jeden składnik, wyjdą doskonałe. O tym, co to za dodatek oraz jak przygotować to smaczne danie, dowiesz się z tego przepisu.
Już nigdy nie wrócisz do swojego starego przepisu na placki z cukinii. Poznaj nowy sposób, a wyjdą idealne. Wszystko za sprawą tego, że zrobisz je bez dodatku mąki. W dalszej części artykułu znajdziesz przepis i dowiesz się co, zamiast mąki do plackó...
Ten przepis na placki z cukinii sprawia, że stają się one dużo bardziej zwarte, a przy tym jedwabiste i kremowe. Jeden dodatek sprawia, że z przekąski stają się konkretnym posiłkiem. W dalszym ciągu pozostają jednak szybkie i łatwe w przygotowaniu.
Ulubiona potrawa z cukinii? Mało kto nie wymieni placków. Te z cukinii są delikatne, lekkie i pasują do wielu sosów. Przepisów na nie jest już bardzo dużo, da się je zrobić także bez mąki. Jak to możliwe? Kluczowa jest pewna czynność podczas przygoto...
Latem często przyrządzam placki z cukinii. Jednak teraz zmodyfikowałam nieco przepis i dodaję do niego składnik, który znakomicie wpływa na smak dania. Placki z cukinii są jeszcze lepsze niż zwykle i cieszą się dużym powodzeniem.
Lubię placki ziemniaczane i placki z cukinii, ale uwielbiam też eksperymentować w kuchni i szukać nowych smaków. Moim ostatnim odkryciem są placki w zupełnie innej wersji. Poznaj przepis na placki z selera i marchewki. Smakują fantastycznie.
"Będziesz miała dziś coś słodkiego do kawy?" — spytała mnie rano sąsiadka. Pomyślałam, że jeszcze w tym roku nie robiłam ciasta z cukinią. Przygotowuje się je szybko, jest puszyste, wilgotne i ma cytrynowy posmak. Sąsiadka już się nie może doczekać,...
Placki ziemniaczane to bardzo prosta potrawa. Lista potrzebnych składników jest krótka. Jednak nie zawsze wychodzą chrupiące, a czasami są wręcz gumowate. To kwestia mąki, z której lepiej zrezygnować. Bardzo łatwo ją zastąpić.
Śliwki to jedne z ostatnich sezonowych owoców. Dlatego warto wykorzystać je w pełni. Robiłeś już na pewno ciasto, knedle, konfitury... to teraz czas na placki, które z przyjemnością zjesz na śniadanie.
Fenomenalny aromat leśnych grzybów duszonych razem z cebulą dobiegający z kuchni to niechybny znak, że właśnie jakiś grzybiarz wrócił z grzybobrania. Zanim bowiem borowiki i inne dary lasu trafią do suszenia, mrożenia czy marynowa...