Zapomnij na chwilę o tradycyjnym serniku i przygotuj skyrnik. Ten lekki deser zachwyca całą rodzinę i nie będą mogli uwierzyć, z czego go przygotowałaś. Poznaj przepis i upiecz to ciasto nawet dzisiaj. To jeszcze nigdy nie było tak łatwe.
Zazwyczaj ząbki czosnku dodawane są jako jeden ze składników domowych przetworów, ale ja od kilku sezonów robię słoiki wypełnione tylko tym warzywem. Zimą, gdy wyciągam kolejny słoik ze spiżarni, sama sobie gratuluję. W tej wersji czosnek smakuje prz...
Dorodna, krucha i soczysta marchew to nie tylko pieśń szczytu warzywnego sezonu. Zimą również możemy cieszyć się smakiem i chrupkością tego popularnego warzywa. Należy tylko wiedzieć, jak je przechowywać.
Latem wszystkie warzywa i owoce smakują, nie inaczej jest z marchewkami. Zimą z reguły mamy dostęp do produktów ze szklarni lub importowanych, którym wiele brakuje. Mój dziadek ma jednak patent na przechowywanie marchewek.Jego trik jest banalny, dzia...
Brak czasu może być wrogiem w kuchni. Jednak nawet gdy go brakuje, przyrządzam doskonałą i pożywną zupę. Jest tak dobra, że cieszy się dużym powodzeniem i znika w mgnieniu oka z talerzy.
Marzy ci się pyszny deser? Zrób wyśmienity galaretkowiec. Cieszy oczy i każdemu smakuje. Przygotujesz go z zaledwie 2 składników, a przypomni ci smak dzieciństwa. Przepis oraz powyższe zdjęcie pochodzi z kanału You Tube znanej twórczyni kulinarnej A...
Zanim na dobre rozpocznie się jesień, warto zadbać o to, by w spiżarce nie zabrakło domowych przetworów. Wygrzane w słońcu pomidory sprawdzą się nie tylko do przygotowania przecieru czy warzywnego soku, ale również słodkiego dżemu.
Jogurtowiec z przepisu blogerki Ani Zyśk nie ma sobie równych. Przygotowuje się go z zaledwie 2 składników, a efekt jest wyśmienity. Deser cieszy oczy i jest lekki jak chmurka.
Racuchy mogą smakować jeszcze lepiej. Wystarczy, że przygotujesz je z jednym, owocowym dodatkiem. To słodkie danie w tej wersji pokocha cała rodzina. Poznaj przepis i przygotuj je nawet dzisiaj.
Oto przepis na bardzo niecodzienne racuchy. Główną rolę odgrywa w nich dynia – sezonowy przysmak, którego doroczne zatrzęsienie przeżywamy na przełomie października i listopada. Warto cieszyć się nią, póki jest, właśnie dzięki takim recepturom.
To bardzo nietypowe gołąbki. Chociaż w składzie nie ma nic niezwykłego, zmiana metody przyrządzania radykalnie wpływa na efekt. Dzięki smażeniu zamiast pieczenia gołąbki mają zupełnie nowe oblicze.