Zazwyczaj ząbki czosnku dodawane są jako jeden ze składników domowych przetworów, ale ja od kilku sezonów robię słoiki wypełnione tylko tym warzywem. Zimą, gdy wyciągam kolejny słoik ze spiżarni, sama sobie gratuluję. W tej wersji czosnek smakuje przepysznie. A sposób jest naprawdę banalny.
Do kanapek, do deski serów, koreczków, do dań z grilla. Marynowany czosnek jest jednym z tych przetworów, które robię każdego roku. Przetwory robiłam już z wielu przepisów, jednak czosnek przyrządzony według sposobu siostry Anastazji zdecydowanie sma...
Smakuje nieziemsko, jest łatwy do przygotowania, a jedzenie go może przynieść wiele zdrowotnych korzyści. Czosnek od dawna znany jest jako naturalny antybiotyk, a w marynowanej wersji stanie się świetnym składnikiem dań i przekąsek.
Co przygotować na letni obiad? Knedle ze śliwkami z przepisu siostry Anastazji to najlepsza propozycja. Trafiły w gusta Polaków, więc poznaj go i ty. Taki obiad na pewno spodoba się domownikom. Przygotowanie jest łatwe i niezbyt czasochłonne i aż się...
Chcesz przenieść się w czasie i poczuć smak dzieciństwa? Knedle ze śliwkami według przepisu siostry Anastazji to kulinarna podróż, która zachwyci każdego miłośnika tradycyjnych polskich smaków. Ten prosty, a zarazem niezwykle aromatyczny deser to dos...
Nie wiesz, co zrobić z nadmiarem cukinii? Gotowanie leczo i smażenie placuszków nie wchodzi już w grę? Wypróbuj więc przepis siostry Anastazji i zaskocz bliskich nietuzinkową sałatką do obiadu.
To niezwykle ciekawe w smaku pieczywo czosnkowe smażymy na patelni. Dzięki temu uzyskujemy chrupiącą przekąskę. Sprawdzi się ona świetnie jako część imprezowego stołu na wszelkiego rodzaju spotkaniach towarzyskich.
Marzysz o wyjątkowej i smacznej przekąsce w ciągu dnia? Czosnek będzie idealnym rozwiązaniem. Oczywiście nie chodzi o samo warzywo, ale przygotujesz z niego przekąskę, która spodoba się wszystkim. Przygotowanie jest banalne i warto zaryzykować, bo da...
Do słoików nie tylko ogórki kiszone. Poznaj przepis, z którym przygotujesz zaskakująca przekąskę z ogórków i kilku innych warzyw. Smak, jak i cała kompozycja zadziwi każdego, ale warto zaryzykować.
Ruszył sezon na przetwory. W słoiczkach zamykamy rozmaite warzywa i owoce. Warto pamiętać o cukinii i zrobić ją w wyjątkowy sposób. Nadziewane warzywa w wyśmienitej zalewie będą idealne na zimę. Przepis na przetwory z cukinii jest wart wypróbowania.
Trudno się obyć w kuchni bez czosnku. Nadaje on smaku i aromatu rozmaitym potrawom. Jednak obieranie ząbków bywa kłopotliwe. Jak obierać czosnek? Jest na to sprawdzony trik. Warto wypróbować go w swojej kuchni.