Co roku we wrześniu na rozpoczęcie roku szkolnego robię pyszne ciasta z jabłkami. Prawie zawsze wybieram przepisy na tartę i jabłecznik. Bliscy są zachwyceni. Poznaj receptury, które urzekły moją rodzinę.
Ilość odsłon: 3
źródło: https://g.pl/news/7,187451,30444282,oto-ciasta-ktore-zawsze-robie-na-rozpoczecie-roku-szkolnego.html
dodano: 2025-08-26 14:29:06
Inne znaleziska:
Gdy przychodzą goście, zawsze robię te pyszne grzanki. Ze wszystkimi sałatkami smakują wybornie
pysznosci.pl
Często kupujemy takie gotowe bagietki w marketach. Jednak o wiele zdrowiej i taniej jest przygotować je samodzielnie. Nie ma lepszego dodatku do sałatki od domowych grzanek czosnkowych. Zrobisz je dosłownie w 15 minut.
pysznosci.pl, 2025-08-22 11:50:04
2025-08-22 11:50:04
Rozgnieć widelcem i wrzuć do ciasta. Gofry tym wydaniu zrobią furorę
shareinfo.pl
Lubisz gofry? Ten przepis sprawi, że je pokochasz. Nieczęsto decydujemy się na eksperymentowanie z ciastem na te słynne wafle, ale tym razem warto zrobić wyjątek. Bo gofry wychodzą naprawdę wyjątkowe. Spróbuj przepisu na gofry bananowe rozkoszuj się...
shareinfo.pl, 2025-07-18 19:03:07
2025-07-18 19:03:07
Chrupiące gofry lepsze niż z budki nad morzem. Sekretem jest jeden dodatek do ciasta
pysznosci.pl
Jeśli nie lubisz suchych gofrów, jesteś w odpowiednim miejscu. Z tego przepisu wychodzą bardziej puszyste i wilgotne w środku. Z wierzchu szybciej się rumienią, zachęcając do sięgnięcia po jeszcze jednego.
pysznosci.pl, 2025-07-20 15:02:03
2025-07-20 15:02:03
Owoce już nigdy nie opadną na dno ciasta. Wystarczy, że zastosujesz trik mojej babci
g.pl
Owocowe szaleństwo trwa już od dobrych kilku tygodni. Świeże owoce to doskonały pretekst do tego, aby upiec słodziutki deser. Plan brzmi jak marzenie, a do pełni szczęścia brakuje tylko jednego - idealnego efektu końcowego. Zobacz, co zrobić, żeby so...
g.pl, 2025-07-24 19:52:13
2025-07-24 19:52:13
​Góry z (niekoniecznie) parzonego ciasta. O karpatkowych zawiłościach i ich zaskakująco krótkiej historii
polsat.pl
Karpatka od kilku dekad zajmuje w rodzimej tradycji cukierniczej miejsce niewątpliwie znaczące – choć, wbrew pozorom, nie zawdzięcza tego wielowiekowej historii (jak dzieje się to w przypadku piernika czy sernika). Nazwa tegoż wypieku – honorująca je...
polsat.pl, 2025-08-24 18:30:11
2025-08-24 18:30:11
Wilgotne ciasto czekoladowe, które zawsze się udaje. Nie zgadniesz z czego jest zrobione
pysznosci.pl
Nie każde ciasto czekoladowe wychodzi idealnie – czasem jest za suche, czasem zbyt ciężkie albo błyskawicznie traci świeżość. Ale ten przepis to prawdziwy wyjątek. Ciasto jest wilgotne, miękkie i puszyste nawet kilka dni po upieczeniu, a do tego ma i...
pysznosci.pl, 2025-07-19 19:40:03
2025-07-19 19:40:03
Te psy pamiętają faraonów i samurajów. Niezwykła historia 10 ras, które towarzyszą nam od zawsze
g.pl
Niektóre rasy psów są tak stare, że towarzyszyły naszym przodkom, gdy powstawały pierwsze cywilizacje. Pomagały w polowaniach, ciągnęły zaprzęgi i strzegły dobytku, stając się nieodłączną częścią codzienności. Te niezwykłe zwierzęta od wieków udowadn...
g.pl, 2025-08-26 08:54:15
2025-08-26 08:54:15
Gdy zabraknie mi mleka robię te naleśniki. Wychodzą pyszne i miękkie
pysznosci.pl
Każdy z nas ma swój sprawdzony przepis na naleśniki – często przekazywany z pokolenia na pokolenie, zapisany w starym zeszycie mamy albo babci. Niemal zawsze, niezależnie od wersji, w składnikach znajdziemy mleko. Okazuje się, że można go z powodzeni...
pysznosci.pl, 2025-07-19 12:38:03
2025-07-19 12:38:03
Zamiast klepać w niedzielę kotlety, robię pyszne roladki. Sosik genialnie podbija smak
pysznosci.pl
Niedzielny obiad to w wielu domach święto. Pachnie rosół, a na drugie obowiązkowo wjeżdżają schabowe. Jednak, zamiast znów klepać kotlety, proponuję coś prostszego i… o wiele smaczniejszego. Te roladki robi się w kilka chwil, a efekt zachwyca – soczy...
pysznosci.pl, 2025-07-20 12:19:02
2025-07-20 12:19:02
Na urlopie spróbowałam tureckich pierogów. Zdobyłam przepis i robię co tydzień
pysznosci.pl
Polskie pierogi to nasza kulinarna duma, ale ich turecka wersja wcale nie pozostaje w tyle. Zachwycają nie tylko smakiem, ale też oryginalnym kształtem – są maleńkie, zgrabnie zlepione.
pysznosci.pl, 2025-07-21 10:30:04
2025-07-21 10:30:04