Numer trzy w polskiej branży mięsnej rozbudowuje potencjał produkcyjny i inwestuje w technologie. W tym roku wyda do 150 mln zł na wzrost wydajności, automatyzację i fotowoltaikę. Rozgląda się za okazjami do przejęć na wciąż słabo skonsolidowanym rynku.
Kotlet schabowy jawi nam się jako istne przeciwieństwo diety odchudzającej. I w zasadzie całkiem słusznie. W 100 g tego tradycyjnego dania znajduje się bowiem między 350 a 400 kalorii. W porównaniu z tym "grzeszkiem" słodycze bez cukru odbieramy zupe...
Przekąska tak uniwersalna, że pasuje do wszystkiego i nigdy się nie nudzi? To właśnie domowe paluchy chlebowe. Proste w przygotowaniu, chrupiące z wierzchu i miękkie w środku, szybko stają się jedną z tych rzeczy, które zawsze warto mieć pod ręką. Zr...
Linie lotnicze Emirates rozpoczynają świętowanie Oktoberfestu! Od 20 września do 5 października zarówno pasażerowie lotów z oraz do Monachium, Hamburga, Düsseldorfu i Frankfurtu, jak i goście odwiedzający niemieckie saloniki lotniskowe będą mogli włą...
Podlasie to kraina niezwykła – pełna kultur, smaków i tradycji, które przetrwały wieki. Jednym z nich są pieremiacze, tatarski przysmak, który znajduje się na liście produktów tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa. Małe, złociste pierożki kryjące w sob...
Każdy, kto zatęskni za kuchnią swojej babci, może poczuć jej namiastkę w jednej z nowojorskich restauracji. W znajdującej się na Manhattanie restauracji Enoteca Maria gotują babcie z różnych części świata. Na podstawie historii tego miejsca i jego wy...
Pewien mieszkaniec Wrocławia dosłownie przecierał oczy ze zdumienia, gdy podczas wizyty w jednej z restauracji nieopodal starówki wziął do ręki menu. W karcie dań znalazła się bowiem informacja o dodatkowej opłacie, którą obciążani są klienci, za......
Ukryte menu w telefonach Samsunga. Telefony Samsunga od lat cieszą się popularnością dzięki swojej funkcjonalności i niezawodności. Ale nawet doświadczeni użytkownicy często nie wiedzą, że w ich smartfonach ukryto zaawansowane narzędzie do analizy i...
Steki w menu restauracji są symbolem jakości i kulinarnego kunsztu. Dla Gości oznaczają doświadczenie z wyższej półki, a dla szefa kuchni kuchni wyzwanie, by osiągnąć perfekcję smaku, tekstury i prezentacji. Mięsa klasy premium w restauracji – rosnąc...
RegioJet już niebawem zacznie regularnie kursować po polskich torach, w związku z czym coraz więcej osób interesuje się tym, co firma ma do zaoferowania. Okazuje się, że czeski przewoźnik do niektórych kwestii ma zupełnie inne podejście niż PKP. Szcz...