Kluski są smacznym dodatkiem do dań obiadowych. Można jeść je też samodzielnie. Wypróbuj przepis na kluski, w którym nie znajdziesz ziemniaków za to inny, smaczny produkt. Takie danie zjesz z prawdziwym apetytem.
Kluski śląskie są tak proste w przygotowaniu, że nie ma zbyt wiele niuansów ani wariantów przepisów. Warto jednak pamiętać o kilku zasadach, które sprawią, że trudno będzie coś zepsuć.
Charakterystyczne dla Podhala placki ziemniaczane z bryndzą to niedoceniany przysmak. Są pieczone na blasze, stanowią więc lżejszą alternatywę dla smażonych placków. A dzięki dodatkowi sera są też bogatsze w białko.
Tomasz Strzelczyk zaproponował swój sposób na mączne danie z ugotowanych ziemniaków. To pyzy bez nadzienia. Są świetnym zamiennikiem klusek, które przeważnie przygotowujemy z podobnych składników.
Masz ochotę na pyszny i tani obiad? Zrób proste kluski ziemniaczane. Prażuchy wyjdą, że palce lizać i szybko znikną z talerzy. Smakują obłędnie z okrasą i nie tylko.
Z przepisami takimi jak ten warto od razu nagotować za dużo ziemniaków. Nie ma sposobu, żeby zmarnowały się w polskiej lodówce ugotowane kartofle. Mamy przecież przepisy na doskonałe kluski, które uratują każdą nadmiarową sztukę ziemniaka.
Pewien Japończyk tak bardzo nie lubił swojej pracy, że przez 20 lat żywił się głównie ryżem i ziemniakami, aby móc ją rzucić. Dzięki temu udało mu się zaoszczędzić imponującą kwotę. Ale nie przewidział jednego.
Taką niezwykle prostą zapiekankę można przygotowywać nawet codziennie. Ale – co jeszcze lepsze – nie trzeba. Można bowiem też upiec ją na dwa dni z góry i mieć jeden dzień nie martwienia się o posiłek.
Kolacja z ziemniakami, kiełbasą i smacznymi dodatkami jest warta przygotowania. Pożywna i prosta będzie smakować całej rodzinie. Każdy poprosi o dokładkę tego znakomitego dania. Ciesz się jej smakiem choćby dziś.
Sezon na orzechy w pełni, a zatem przećwiczmy sposoby na wykorzystanie tego produktu. Oto szybki sposób na łuskanie orzechów z uciążliwych wewnętrznych łupinek. Z pewnością przyda się w wielu przepisach na ciasta i sałatki.