Gdzie jada się najlepsze pierogi w Polsce? Ci, którzy odwiedzając co roku Szczerbin, bez dwóch zdań wskazują tę wieś w gminie Łobżenica. Panie z Kół Gospodyń Wiejskich, a także uczestnicy konkursu kulinarnego na najlepsze pierogi, dwoją się i troją, aby zaskoczyć klasycznymi i nowymi smakami. W tym...
Dwie mieszkanki (31 i 40 l.) i ich kolega (40 l.) z Chełma (woj. lubelskie) postanowili zamówić jedzenie. Wybór padł na pierogi i gołąbki. Dostawca zjawił się pod wskazanym adresem punktualnie. Wtedy zaczęły się tam dziać dantejskie sceny.
Jeszcze nigdy w historii ludzkość nie miała okazji z tak bliska przyjrzeć się planecie, która w całym Układzie Słonecznym znajduje się najbliżej Słońca. Dostęp do widoków, które prawdopodobnie nigdy nie staną się osiągalne dla gołego oka, zawdzięczam...
Nie sposób nie skosztować pierogów, będąc w Polsce. To nasz kulinarny hit na liście przebojów, a obok smaków tradycyjnych coraz częściej pojawiają się zupełnie nowe połączenia. Japonka Aiko z kanału "Aiko i Emil" skosztowała zarówno tych bardziej, ja...
Początek sierpnia to idealny moment, by zrobić pierogi z jagodami. Te apetyczne leśne przysmaki w delikatnym cieście sprawią, że sięgniesz po kolejną porcję tych znakomitych pierogów. Jednak najpierw zrobisz je z przepisu babci. Jest on gwarancją nie...
Błaszczaka nie trzeba nikomu przedstawiać. Youtuber prowadzący kanał Sprawdzam Jak jest już bardzo popularną i lubianą osobą. Niedawno postanowił przetestować bar na kultowym już targowisku na Dolnym Śląsku. Przekroił jednego pieroga i od razu to poc...
Majka Jeżowska weźmie udział w 15. edycji "Tańca z gwiazdami". W wywiadzie dla "Faktu" opowiada o kulisach podjęcia tej decyzji oraz o tym, czy bolą ją komentarze dotyczące jej wieku i tego, że będzie najstarszą uczestniczką tanecznego show. — Dla mn...
Choć pierogi ruskie cieszą się ogromną popularnością, to ten nieco zapomniany wariant z pewnością cię zaskoczy głębią smaku i aromatem. Połączenie kaszy gryczanej, leśnych grzybów i chrupiącej cebulki tworzy niepowtarzalną kompozycję, która zadowoli...
Z Marcinem Sikorą, kucharzem Winiarni Zamojskiej i autorem bloga "Wcinaj Polskę", rozmawiam tuż po tym, jak zakończył wydawanie siedmiu tysięcy dań w Stefie Chill Out na V Festiwalu Win Polskich i Produktów Regionalnych w Zamościu. Zmęczenie? Ogromne...
Jeśli zadajesz sobie pytanie, co zrobić z mięsa z rosołu, to spieszę z odpowiedzią. Dzięki temu sposobowi robię danie, że palce lizać. Smakiem bije na głowę tak lubiane krokiety i pierogi. Wypróbuj koniecznie ten przepis w swojej kuchni.
Na ryneczkach zatrzęsienie śliwek jest takie, że szkoda ograniczać się tylko do ciast i knedli. Poznaj przepis i przygotuj z nich pierogi na słodko. Danie jest obłędnie dobre i co najważniejsze niezwykle smaczne. Wypróbuj sposób, a będziesz przyrządz...