Ciasto na pierogi według przepisu z 1920 roku? Dlaczego nie! Idealne proporcje zapewniają, że nasze pierogi nie rozgotują się podczas gotowania, będą miękkie w środku i delikatne. Mimo upływu lat wciąż nie wymyślono nic lepszego.
źródło: https://smakosze.pl/wyprobowalam-przepis-na-pierogi-z-1920-roku-juz-nie-wroce-do-innych-md-md-210724
kategoria: informacje, 2024-07-21 14:41:02
Inne znaleziska:
Wypróbowałam przepis siostry Anastazji na leczo. Jeden kęs i już wiedziałam co o nim myśleć
smakosze.pl
Leczo jest niezawodnym daniem na upalne dni. Prosta, jednogarnkowa, smaczna potrawa idealnie sprawdzi się zarówno na letni obiad, jak i imprezę w gronie znajomych. Postanowiłam sprawdzić przepis na tą potrawę od słynnej siostry Anastazji. Wnioski? Zo...
smakosze.pl, 2024-07-06 18:41:03
2024-07-06 18:41:03
Wypróbowałam przepis z PRL-u na ciasto ze śliwkami. Wyszło lepsze niż z cukierni
smakosze.pl
Jeśli lubisz smak wypieków jak za dawnych lat, skorzystaj z tego przepisu. Dzięki niemu upieczesz ciasto ze śliwkami. Wychodzi za każdym razem i nigdy nie ma w nim zakalca, za to jest mnóstwo smaku. 
smakosze.pl, 2024-08-10 19:43:05
2024-08-10 19:43:05
Przepis babci na pierogi z jagodami. Ciasto zawsze rozpływa się w ustach
smakosze.pl
Początek sierpnia to idealny moment, by zrobić pierogi z jagodami. Te apetyczne leśne przysmaki w delikatnym cieście sprawią, że sięgniesz po kolejną porcję tych znakomitych pierogów. Jednak najpierw zrobisz je z przepisu babci. Jest on gwarancją nie...
smakosze.pl, 2024-08-02 16:15:03
2024-08-02 16:15:03
Smakują jak pierogi ruskie, ale nie trzeba ich lepić. Ten przepis jest bezkonkurencyjny
pysznosci.pl
Naleśniki ukraińskie skrywają w sobie popularny i uwielbiany miks białego sera, ziemniaków i smażonej cebuli. Jako że są to naleśniki, nie wymagają lepienia, a wystarczy stworzyć z nich niewielki rulonik, by zabrać się za pałaszowanie. To doskonały p...
pysznosci.pl, 2024-09-18 20:57:03
2024-09-18 20:57:03
Wypróbowałam sos do makaronu od Makłowicza. Wydałam werdykt po 1 kęsie
smakosze.pl
Robert Makłowicz w 2023 roku założył firmę Makłowicz i synowie. W jej ofercie znajdziemy: dania gotowe, zupy, oliwy i sosy. Produkty dostępne są m.in. w popularnych sieciach handlowych takich jak Lidl i Biedronka. Miałam okazję skosztować jeden z fla...
smakosze.pl, 2024-08-16 20:07:02
2024-08-16 20:07:02
Ten przepis na gulasz mam od kucharki weselnej. Goście zawsze błagają ją o przepis
smakosze.pl
Sezon na wesela trwa w najlepsze. W tym roku prawdziwym hitem okazał się gulasz. Nam udało się, zdobyć przepis na to danie od weselnej kucharki. Poznaj go i zrób na obiad. Rodzina będzie zachwycona, bo gulasz jeszcze nigdy nie był tak smaczny. 
smakosze.pl, 2024-08-15 19:14:02
2024-08-15 19:14:02
Zrobił pierogi dziadkowi z Japonii. Jego reakcja mówi sama za siebie
pysznosci.pl
Pierogi nie schodzą z listy przebojów, jeśli mowa o najbardziej popularnych polskich potrawach za granicą. Doceniają je nasi sąsiedzi, doceniają nawet i za oceanem. A co z Azją, gdzie kuchnia tak bardzo różni się od zachodniej? Czy również tam pierog...
pysznosci.pl, 2024-07-06 16:13:02
2024-07-06 16:13:02
Dodaję do ciasta na pierogi nietypowy składnik. Są idealnie mięciutkie
smakosze.pl
Delikatne pierogowe ciasto doskonałe jest wtedy, kiedy rozpływa się w ustach. Zwłaszcza latem, kiedy z chęcią sięgamy po pierogi z owocami. Ciasto z tym dodatkiem pasuje do nich wyśmienicie.
smakosze.pl, 2024-07-13 14:20:03
2024-07-13 14:20:03
Pierogi odgrzewam tylko w ten sposób. Wychodzą chrupiące i złociste
pysznosci.pl
Pierogi to jedno z najbardziej kultowych dań kuchni polskiej. Ich smak jest niepowtarzalny, a sposób przygotowania różnorodny. Wśród Polaków zdecydowanie największą popularnością cieszy się metoda odgrzewania pierogów na patelni. To właśnie złocista,...
pysznosci.pl, 2024-07-15 16:19:01
2024-07-15 16:19:01
Żadne ruskie, żadne z owocami. W moim domu hitem są pierogi meksykańskie
smakosze.pl
Polskie pierogi sławne są być może na całym świecie, ale z pewnością nie są jedyne. Te meksykańskie pierogi składają się z mięsa kurczaka i warzyw. Są łatwe w przygotowaniu i gwarantują odmianę na talerzu. Wypróbuj je choćby dziś
smakosze.pl, 2024-07-17 17:17:04
2024-07-17 17:17:04