Czy jest coś pyszniejszego niż napoleonka? Te delikatne warstwy ciasta francuskiego, przełożone gładkim kremem budyniowym to prawdziwa uczta dla podniebienia. Ten rarytas, popularny w Polsce od zawsze, można przygotować we własnej kuchni. Nie jest to takie trudne, jak się wydaje. Przygotowaliśmy dla...
Trudno sobie wyobrazić sernik równie szybki w przygotowaniu. A jednak to ciasto bez pieczenia w pełni zasługuje na tę nazwę. Jeśli jako spodu użyjemy gotowych biszkoptów, otrzymamy deser, który bez wahania można nazwać ciastem w pięć minut.
Chrupiące ciasto francuskie przełożone delikatnym kremem waniliowym – to połączenie, które od lat podbija serca smakoszy. Napoleonka, bo o niej mowa, to klasyczny deser, który z łatwością przygotujesz w domowej kuchni. Dziś podzielę się z tobą sprawd...
Czasami nie potrzeba wiele wysiłku i godzin spędzonych nad piekarnikiem, aby wyczarować pyszny deser. W tym przypadku wystarczy sięgnąć jedynie po słodkiego ananasa z puszki, brązowy cukier oraz lody, by zachwycić swoich gości.
Piwonie potrafią zmienić ogród w bajkową krainę – pod warunkiem, że odpowiednio zadbasz o nie na wiosnę. Istnieje prosty sposób, dzięki któremu rozkwitną jak nigdy wcześniej, a ich kwiaty zachwycą kolorem, rozmiarem i intensywnym zapachem. Wystarczy...
Sezon na wesela trwa w najlepsze. W tym roku prawdziwym hitem okazał się gulasz. Nam udało się, zdobyć przepis na to danie od weselnej kucharki. Poznaj go i zrób na obiad. Rodzina będzie zachwycona, bo gulasz jeszcze nigdy nie był tak smaczny.
Osoby z wadą wzroku muszą prowadzić auto w okularach lub w soczewkach, w zależności od oznaczenia, która znajduje się na rewersie prawa jazdy. Każdy kod to symbol innego ograniczenia uprawnień.
Jeśli wydaje ci się, że przygotowanie wołowiny po burgundzku należy zostawić specjalistom, to masz rację - tylko tak ci się wydaje. Potrawą tą możesz uraczyć gości w swoim domu, a dzięki przepisowi Pascala Brodnickiego nie mogłoby to być łatwiejsze.
W tym przepisie spotykają się dwa hity polskiej kuchni – schab i Robert Makłowicz. Sposób tego ostatniego na przygotowanie tego pierwszego to prawdziwy hit. Pod wpływem jednego składniku mięso nabiera niezwykłego smaku.
Oto przepis na delikatny wielkanocny pasztet. W jego skład wchodzi kilka gatunków mięsa z zauważalnym udziałem drobiu. Danie jest delikatne, dobre zarówno do jedzenia widelcem, jak i smarowania.
Wiadomo, że sernik jest pyszny. Jednak ten z dodatkiem jagód to prawdziwe niebo w gębie. Zrób sernik z tymi leśnymi owocami, a często będziesz korzystał z tej receptury. Sernik z jagodami zachwyci każdego.