Czy wiesz, że niewielka garstka orzechów brazylijskich dziennie może przyspieszyć twój metabolizm i pomóc ci osiągnąć wymarzoną sylwetkę? Te małe, brązowe nasiona kryją w sobie prawdziwą moc odżywczą, która wspiera zdrowie całego organizmu, ze szczególnym uwzględnieniem układu pokarmowego.
Rodzicu, czy twoje dziecko wydaje się mieć problemy ze zbyt mocnymi lub przeciwnie, wytłumionymi emocjami? Jeśli tak, to oznacza, że jest emocjonalnie rozregulowane. A co można z tym zrobić? Oto kilka rzeczy, które pomogą to naprawić.
Łagodzą stres i koją nerwy, są sprawdzonym sposobem na mdłości i zgagę w ciąży, a badania wskazują, że mogą zmniejszać ryzyko chorób serca. Zobacz, dlaczego zawsze warto mieć pod ręką kilka sztuk migdałów.
Tomasz Strzelczyk zaskoczył wszystkich kolejnym przepisem. Pokazał, jak uwielbiany latem przysmak zrobić w domu. Lody wychodzą lepsze niż te kupne. Wypróbuj jego patent, a będziesz korzystać z niego przez całe lato.
Tym klopsikom nie czego nie brakuje. Karol Okrasa zadbał o to, by stały się miękkie i soczyste, a smak sprawia, że po pierwszym kęsie zapominasz o tych z IKEI. Jeśli szukasz przepisu na ideał - oto klopsiki w szwedzkim stylu, które nie dają o sobie z...
Wiele osób przechodzi koło niej obojętnie, omijając ją wzrokiem podczas wybierania ryby na obiad ze smażalni. To jednak błąd, który warto szybko naprawić. Nie tylko jest jedną z najzdrowszych ryb, ale również najświeższą.
Prawdziwi miłośnicy ogórków robią w wakacje zapasy na zimę, ale ci naprawdę oddani idą o krok dalej. Coroczne święto ogórka kiszonego to ulubiony dzień fanów tych fermentowanych specjałów. A rzecz dzieje się w Kaliszu Pomorskim, gdzie ogórek kiszony...
Gdy żar leje się z nieba, chętnie sięgamy po lody. Na rynku mamy ogromny wybór smaków. Jednak warto w domu wykorzystać kwiaty pachnącej lawendy i zrobić z nich lody lawendowe. Z dodatkiem białej czekolady przyniosą orzeźwienie i oczarują smakiem.
Grzybiarze chętnie ruszają do lasów, by zbierać smaczne leśne okazy. Suszone grzyby są szczególnie cenione. Jednak warto wiedzieć, że nie każdy gatunek grzyba nadaje się do suszenia. Podpowiadamy, jakie grzyby lepiej spożywać w innej postaci.