Marzy ci się pyszny deser? Zrób wyśmienity galaretkowiec. Cieszy oczy i każdemu smakuje. Przygotujesz go z zaledwie 2 składników, a przypomni ci smak dzieciństwa. Przepis oraz powyższe zdjęcie pochodzi z kanału You Tube znanej twórczyni kulinarnej Ani Zyśk - Jedz Pysznie.
My mamy swoje zapiekanki, Niemcy kiełbaski curry, a Węgrzy? Langosze to najpopularniejsze danie typu street food na Węgrzech. Nie boi się nawet silnej konkurencji, jak hot dogi czy hamburgery. Zajadają się nimi Węgrzy i turyści. Okazało się, że te py...
To ekspresowe ciasto galaretkowe pozwala na wzbogacenie stołu w żywe, wyraziste kolory. Choć przygotowanie go zajmuje trochę czasu ze względu na zsiadanie się masy, przygotowuje się je bez wysiłku. Także składniki są łatwe do kupienia.
Łatwiej się nie da. Ten trik pozwoli ci uzyskać chrupiące i pyszne ogórki małosolne jeszcze szybciej. Wystarczy, że sięgniesz po dodatkowy składnik, który zapewne masz w swojej kuchni.
Sezon na wesela trwa w najlepsze. W tym roku prawdziwym hitem okazał się gulasz. Nam udało się, zdobyć przepis na to danie od weselnej kucharki. Poznaj go i zrób na obiad. Rodzina będzie zachwycona, bo gulasz jeszcze nigdy nie był tak smaczny.
Każdy kierowca dobrze wie, jakie są dopuszczalne prędkości w obszarach zabudowanych i poza nimi, zwłaszcza po znacznym wzroście kwot mandatów. Istnieje jednak pewna grupa użytkowników dróg, którzy nie zawsze są świadomi, że przekraczają prędkość.
Sernik na zimno sprawdzi się świetnie na letni deser. Poznaj niezwykle łatwy przepis i zaskocz swoich domowników. Ciasto zasmakuje im tak bardzo, że lepiej od razu zrób 2 blaszki. Gwarantuję, że znikną w mgnieniu oka.
Gdy żar leje się z nieba, to warto przyrządzić lekki obiad na upały. Korzystam z tego przepisu i podaję młodą kapustę z dodatkami. Raz-dwa i smaczne danie trafia na mój stół.
Lato to czas, kiedy ogrody pękają w szwach od świeżych owoców. Wśród nich królują bezapelacyjnie porzeczki - czerwone, czarne i białe. Te pyszne i aromatyczne owoce doskonale nadają się do ciast, tart, dżemów i kompotów. Ale jest jeden deser, który z...
Oto tradycyjny, bardzo stary sposób na peklowane mięso, które sprawdzi się świetnie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Taki obiad można przygotować z wyprzedzeniem, a z kawałka niedrogiego mięsa wyczarować cuda.
Leczo to danie, które kojarzy się z latem, słońcem i pysznym smakiem warzyw. Chociaż oryginalna, węgierska wersja nie zawiera cukinii, to w Polsce stała się ona nieodłącznym elementem tego dania. Dziś przedstawimy wam przepis na leczo z cukinią, boga...