Kiedy na ryneczku pojawia się bób, kupuję go niemal na każdych zakupach. Od kiedy odkryłam ten przepis na pyszną sałatkę z młodymi ziemniakami, robię ją na okrągło. To smak lata zamknięty w jednej miseczce pyszności.
Kiedy zaczyna się sezon na bób, staram się w pełni wykorzystać ten czas, nie tylko gotując go i podając z koperkiem i masłem, ale również przygotowując pyszne kotlety. To prosty i smaczny przepis na pyszny obiad, którym naje się cała rodzina.
Bób można zachować na dłużej. Wystarczy go zamrozić, ale jeden błąd sprawi, że to sezonowe warzywo będzie do wyrzucenia. Na szczęście można temu zaradzić. Dowiedz się, jak mrozić bób, a po rozmrożeniu będzie smakował tak samo dobrze.
Szukasz przepisu na smaczny obiad? Dobrze trafiłeś! Wystarczy, że na patelni ułożysz plastry ziemniaków, do tego sięgniesz po apetyczne dodatki i pyszny obiad będzie gotowy.
Kto nie lubi purée ziemniaczanego? Cóż, nawet jeśli wśród nas jest taka osoba, to po wypróbowaniu przepisu Tomasza Strzelczyka na ten dodatek skrobiowy do obiadu, z całą pewnością nastąpi u niej zmiana zdania na ten temat. Tajemnica tkwi w dwóch niet...
Placki ziemniaczane to jedno z tych dań, które uwielbiają wszyscy, jednak przygotowanie ich tradycyjnym sposobem, z użyciem tarki, może być czasochłonne. Co zrobić, gdy nie mamy czasu lub ochoty na ścieranie ziemniaków? Odkryłam sposób na przygotowan...
Lubię placki ziemniaczane i placki z cukinii, ale uwielbiam też eksperymentować w kuchni i szukać nowych smaków. Moim ostatnim odkryciem są placki w zupełnie innej wersji. Poznaj przepis na placki z selera i marchewki. Smakują fantastycznie.
Czym zastąpić ziemniak? Pomysłów jest sporo, ale ten można uznać za najlepszy, zwłaszcza gdy jesteś na diecie redukcyjnej. Ta kasza pobudza pracę jelit, jest dobrym źródła białka i błonnika. Domyślasz się, o którą z kasz chodzi?
Masz ochotę na coś oryginalnego, a jednocześnie łatwego do przygotowania? Gofry z ziemniaków to doskonały patent na szybki obiad, który zachwyci domowników niebanalnym smakiem. To ciekawe danie idealnie komponuje się z klasycznymi dodatkami, takimi j...
Charakterystyczne dla Podhala placki ziemniaczane z bryndzą to niedoceniany przysmak. Są pieczone na blasze, stanowią więc lżejszą alternatywę dla smażonych placków. A dzięki dodatkowi sera są też bogatsze w białko.