Mówi się, że rok 2024 to nie jest rok ogórków, ale pomidory i papryki bardzo obrodziły. U mnie w ogrodzie papryk pod dostatkiem, dlatego z prosto z grządek, przerabiam je w sierpniu na pyszności do słoików. I tym razem nie zalewam octową marynatą czy olejem. Mam inny patent.
Ilość odsłon: 23
źródło: https://pysznosci.pl/papryka-w-sloikach-bez-oleju-lub-octu-nawet-tesciowa-zachwyca-sie-tym-smakiem,7061068932791072a
kategoria: rozrywka, 2024-08-17 19:36:02
Inne znaleziska:
Ta papryka złagodzi ból i pomoże ci schudnąć. Włącz ją do diety, ale z głową
pysznosci.pl
Czy wiesz, że ostra papryka chili może być sekretnym składnikiem zdrowszej diety? Od przyspieszania metabolizmu po łagodzenie bólu – odkryj, jakie korzyści twojemu zdrowiu może przynieść to pikantne cudo, które dodaje iskry do twoich posiłków!
pysznosci.pl, 2024-09-03 11:38:03
2024-09-03 11:38:03
Wiesz, która papryka jest najzdrowsza? Nie mamy świadomości, jak wiele zależy od koloru
pysznosci.pl
Świetnie sprawdza się jako dodatek do gulaszów, można ją chrupać na kanapkach lub serwować z dodatkiem ulubionych dipów. Papryka niejedno ma imię, a właściwie to niejeden ma kolor. Pozornie może wydawać się, że wybór to głównie kwestia estetyki, ale...
pysznosci.pl, 2024-09-04 12:26:02
2024-09-04 12:26:02
Papryka szybko się zaczerwieni. To musisz zrobić lada dzień
shareinfo.pl
Na początku jesieni uprawy pomału kończą swój okres wegetacyjny, jednak The post Papryka szybko się zaczerwieni. To musisz zrobić lada dzień appeared first on Wiadomości z kraju i ze świata - Ciekawe informacje - ShareInfo.pl.
shareinfo.pl, 2024-09-14 09:56:06
2024-09-14 09:56:06
Faszerowana papryka w nowoczesnej wersji. Nikt nie zgadnie, co jest w środku
pysznosci.pl
Papryka faszerowana w sposób, który chcemy ci dzisiaj pokazać, to coś, czego prawdopodobnie jeszcze nie widziałeś. Ten farsz to tajemnica, którą zachwycisz swoją rodzinę. Pomysł na poczęstunek masz już z głowy!
pysznosci.pl, 2024-11-01 15:41:02
2024-11-01 15:41:02
Zamiast ogórków Strzelczyk upycha w słoikach inne warzywo. Smak to
pysznosci.pl
Skoro w ogórkach małosolnych zakochaliśmy się bez pamięci, dlaczego by nie iść za ciosem? Tomasz Strzelczyk nie bierze jeńców i proponuje "istną petardinę". Co powiecie na pomidory małosolne?
pysznosci.pl, 2024-07-23 20:29:02
2024-07-23 20:29:02
Bób zamykam w słoikach i kiszę na dwa sposoby. Na zimę robię duży zapas
pysznosci.pl
Smak lata to zdecydowanie gotowany bób w towarzystwie masła oraz koperku. Sezon jest krótki, więc warto wykorzystać go w pełni. Co roku robię spore zakupy na rynku i przygotowuję kiszony bób do słoika w dwóch pysznych odsłonach: klasycznej z solą ora...
pysznosci.pl, 2024-07-27 08:56:02
2024-07-27 08:56:02
Pokrój ziemniaki, upchaj w słoikach i zalej zalewą. Gdy tego spróbujesz, od razu podziękujesz
smakosze.pl
Fermentowane ziemniaki to w kraju, który kiszeniem stoi, bardzo rzadki widok. W tym przepisie pokazujemy najpierw, jak ukisić ziemniaki, a potem, jak przygotować z nich pyszne frytki. Warto spróbować tych nietypowych przekąsek.
smakosze.pl, 2024-07-30 13:40:05
2024-07-30 13:40:05
W słoikach zamykam pomidory. Zimą smakują jak zerwane prosto z krzaczka
pysznosci.pl
Chociaż pomidory dostać można w sklepach przez cały rok, to nie zawsze warto za nie przepłacać. Zimą smakują raczej kiepsko, są dość wodniste i ciężko znaleźć w nich aromat lata. Jest jednak prosty sposób na to, aby zachować smak pomidorów na dłużej.
pysznosci.pl, 2024-08-11 14:43:04
2024-08-11 14:43:04
Zawiń kapustę jak gołąbki i poupychaj w słoikach. Za ten przepis ktoś powinien dostać medal
smakosze.pl
Lubisz gołąbki? Jeśli jesteś ich smakoszem, to koniecznie wypróbuj ten przepis. Wystarczy zawinąć kapustę z pewnym zdrowym i smacznym produktem. Wkrótce gołąbki w apetycznej marynacie trafią na twój stół. 
smakosze.pl, 2024-09-11 11:13:02
2024-09-11 11:13:02
Kroję pomidory i ogórki, a potem upycham w słoikach. To moje ulubione przetwory na zimę
smakosze.pl
Robisz przetwory na zimę? Zwykle przygotowywałam ogórki kiszone, ale dzięki temu przepisowi łączę ogórki z pomidorami i jeszcze innymi warzywami. Wychodzą znakomicie, dlatego każdemu polecam tę recepturę. Na zimę będą w sam raz. 
smakosze.pl, 2024-09-13 07:17:02
2024-09-13 07:17:02