Pierogi często goszczą na naszych stołach. Jedni wolą jeść je na słodko, inni na słono. Nie każdy jednak wie, dlaczego warto dodać liść laurowy do gotujących się pierogów. Powód naprawdę może zaskoczyć. Jesteście ciekawi?
Ilość odsłon: 32
źródło: https://smakosze.pl/biore-liscie-laurowe-i-wrzucam-do-gotujacych-sie-pierogow-powod-zadziwia-kazdego-md-md-190824
kategoria: informacje, 2024-08-19 20:43:03
Inne znaleziska:
23 Nie tylko do rosołu. Liście laurowe usuną poważny problem w kuchni
smakosze.pl
Liście laurowe są popularną przyprawą. Jednak warto wiedzieć, że mają też inne, skuteczne zastosowanie w kuchni. Dzięki liściom laurowym rozprawimy się na dobre z niechcianymi lokatorami w naszych domach. 
smakosze.pl, 2024-08-26 09:59:02
2024-08-26 09:59:02
30 Dlaczego należy usuwać liście laurowe z zupy? Powód może zaskoczyć
smakosze.pl
Dla większości domowych kucharzy nie ma bez nich rosołu, a czasem także gulaszu i wielu przetworów. A jednak – nie ma też rosołu, w którym już na talerzu pływałyby liście laurowe. Dlaczego wyławiamy je przed podaniem zupy?
smakosze.pl, 2024-08-30 22:09:04
2024-08-30 22:09:04
13 Te liście są cenniejsze niż laurowe. Można je wykorzystać w niezwykły sposób
smakosze.pl
Przyzwyczajeni jesteśmy do jedzenia owoców. Jednak z liści nie robimy zwykle użytku w kuchni. Pora to zmienić, bo liście tych owoców mają wyjątkowe zastosowanie. Zjesz je ze smakiem. 
smakosze.pl, 2024-09-17 16:02:03
2024-09-17 16:02:03
24 Kroję ten owoc, a później wrzucam do lecza. Rodzina zajada aż się uszy trzęsą
smakosze.pl
Leczo jest jednym ze smaków lata. Aromatyczna potrawka z pomidorów, papryki i mięsa doskonale sprawdzi się na obiad lub kolację w upalny dzień. Jego smak  podkręci uwielbiany owoc. Dorzucisz go raz do gotującego się dania, a juz nie wrócisz do klasyc...
smakosze.pl, 2024-07-24 18:35:04
2024-07-24 18:35:04
24 Tak pysznej fasolki szparagowej jeszcze nie jadłam. Wrzucam na patelnię i posypuję tą przyprawą
pysznosci.pl
Sezon na fasolkę szparagową w pełni, więc warto korzystać z urodzaju i zaprosić ją do swojej kuchni. Chociaż największą popularnością cieszy się fasolka z bułką tartą, to ta w wersji chińskiej depcze jej po piętach. Jest smacznie, prosto i przy tym z...
pysznosci.pl, 2024-08-01 13:48:01
2024-08-01 13:48:01
33 Na grilla wrzucam owoc i podaję na obiad. Steki w tym wydaniu zrobią furorę
pysznosci.pl
Lato to czas na grillowanie, a aromat potraw z rusztu wypełnia przydomowe ogródki i sprawia, że w brzuchu zaczyna burczeć. W mojej kuchni stawiam nie tylko na mięsne dania, ale również zaskakujące przysmaki.
pysznosci.pl, 2024-08-02 08:26:02
2024-08-02 08:26:02
23 Pakuję do worka pokrojone i ziemniaki i jajka i wrzucam do wrzątku. To danie to hit
smakosze.pl
Marzy ci się smaczne i szybkie danie? Zrób je tak, jak ja! Wystarczą tylko ziemniaki i jajka. Wkrótce na twoim stole zagości prawdziwy przysmak. Zrobisz go dzięki temu przepisowi. 
smakosze.pl, 2024-08-04 11:46:02
2024-08-04 11:46:02
29 Nie robię zwykłych klopsików. Wrzucam je do zalewy i odstawiam na dobę
pysznosci.pl
Klopsiki najczęściej lądują w sosie pomidorowym, koperkowym, lub śmietanowym. Ja jednak przygotowuję je zupełnie inaczej. Ten przepis zdradziła mi moja babcia, która w klopsikach nie miała sobie równych.
pysznosci.pl, 2024-08-11 12:58:04
2024-08-11 12:58:04
22 Kroję pomidory, sypię przyprawy i wrzucam do piekarnika. To hit w moim domu
smakosze.pl
Pomidory nie tylko jako składnik kanapek i sałatek. Będą smakowały jeszcze lepie. Wystarczy, że poznaj przepis i przygotujesz pomidory z piekarnika. Wypróbuj sposób, a będziesz przyrządzać je bardzo często. Czytaj dalej, a dowiesz się, o co chodzi. 
smakosze.pl, 2024-08-20 19:35:02
2024-08-20 19:35:02
24 Kroje pomidory, wrzucam do miski i zalewam sosem. Ta sałatka to jakaś magia
smakosze.pl
Sałatka z pomidorów jest smacznym dodatkiem do dań obiadowych. Jednak ta, którą chcę polecić, dosłownie zachwyca każdego. Pyszny sos jest tajemnicą tego wyjątkowego smaku, któremu tak trudno się oprzeć. 
smakosze.pl, 2024-08-24 21:11:03
2024-08-24 21:11:03