Kotlety mielone to klasyczne danie, które uwielbiają zarówno dzieci, jak i dorośli. Sekret udanych kotletów tkwi nie tylko w odpowiednich proporcjach składników, ale także w sposobie smażenia. Czy wiesz, na czym smażyć kotlety mielone, aby zawsze wychodziły rumiane i soczyste? Podpowiadam.
Ilość odsłon: 30
źródło: https://pysznosci.pl/kotlety-mielone-smaze-tylko-na-tym-tluszczu-wychodza-rumiane-i-soczyste,7063547656264640a
dodano: 2024-08-24 14:29:02
Inne znaleziska:
Ścieram 3 składniki, mieszam i smażę. Te kotlety smakują mi bardziej, niż klasyczne mielone
smakosze.pl
Zainspiruj się i na dzisiejszy obiad podaj kotlety inne, niż zazwyczaj. Ta potrawa zmieni zwykły posiłek w prawdziwą ucztę. Domownikom spodoba się na tyle, że poproszą o dokładkę. Wypróbuj ten sposób, a o mielonych zapomnisz na długo. 
smakosze.pl, 2024-07-15 19:38:01
2024-07-15 19:38:01
Już nie smażę, ani nie piękę w piekarniku. Takie kotlety są najlepsze i nie siąkną tłuszczu
pysznosci.pl
Kotlety schabowe to uwielbiana klasyka polskich stołów. Niestety, ze względu na sporą ilość tłuszczu używanego do smażenia, nie są najlepszym wyborem. Na szczęście jest jeden sposób, żeby uczynić kotlety nieco zdrowszymi.
pysznosci.pl, 2025-06-19 06:17:09
2025-06-19 06:17:09
W każdy piątek smażę kotlety jaśminowe. Nawet mąż nie wierzy, że nie ma w nich mięsa
pysznosci.pl
Chrupiące, aromatyczne kotlety jaśminowe zachwycą każdego, nawet największego miłośnika mięsa. Ten prosty, bezmięsny przepis to doskonały sposób na urozmaicenie rodzinnego menu i odkrycie nowych smaków w kuchni.
pysznosci.pl, 2025-07-04 18:14:04
2025-07-04 18:14:04
O niebo lepsze niż zwykłe mielone. Kotlety sarmackie to nowy hit w moim domu
pysznosci.pl
Przygotowanie kotletów sarmackich było dobrą decyzją. Dzisiaj to właśnie one są jedną z ulubionych potraw mojej rodziny. Można więc powiedzieć, że polska tradycja szlachecka na dobre zadomowiła się w moim mieszkaniu. I kto by pomyślał, że będzie to k...
pysznosci.pl, 2024-07-08 11:19:03
2024-07-08 11:19:03
Zetrzyj i dodaj do masy na mielone. Kotlety wyjdą soczyste, jak nigdy wcześniej
smakosze.pl
Kotlety mielone robię według prostego przepisu, a efekt jest wart polecenia. Danie wyróżnia się wyjątkową soczystością. Zawdzięcza ją temu składnikowi, który trafia do masy na mielone. 
smakosze.pl, 2024-07-08 15:01:06
2024-07-08 15:01:06
Żadne mielone, żadne schabowe. Strzelczyk przypomniał przepis na uwielbiane kotlety sprzed lat
smakosze.pl
W kuchni, jak w modzie - nic nie przemija, tylko powraca w nowym wydaniu. Tomasz Strzelczyk przypomniał przepis na kotlety z mortadeli. Pamiętasz ich smak? Przygotuj je na obiad, a domownicy będą zaskoczeni, że to nie mielone, czy schabowe. Pokochają...
smakosze.pl, 2024-07-09 11:37:03
2024-07-09 11:37:03
Nikt mi nie wierzy, z czego robię te kotlety. Mielone i schabowe mogą się schować
smakosze.pl
Kotlety mielone i schabowe to przeszłość. Wypróbuj przepis na te, które cała rodzina pokocha od pierwszego kęsa. Podaj je najbliższy obiad, a przygotujesz je nie raz. Sposób jest banalnie prosty i dzięki niemu zrobisz je w mig.  
smakosze.pl, 2024-07-16 09:18:02
2024-07-16 09:18:02
Dodaję do masy na kotlety mielone. Łyżka wystarczy, by mięso było soczyste i pulchne
smakosze.pl
Kotlety mielone to jedno z podstawowych dań dzisiejszej polskiej kuchni. Jest wiele rzekomych tajemnych składników masy na takie kotlety, jednak tylko kilka spośród nich jest naprawdę niezbędnych. Oto najważniejszy z nich.
smakosze.pl, 2024-07-17 09:36:02
2024-07-17 09:36:02
Kotlety mielone robię w ten sposób. Są pyszne i o wiele mniej kaloryczne
pysznosci.pl
Kotlety mielone z mięsa wołowego to smaczna i nieco zdrowsza alternatywa dla klasycznych mielonych wieprzowych. Przyrządzając mielone z wołowiny, trzeba zwrócić uwagę na kilka szczegółów, gdyż bardzo łatwo uzyskać twarde i suche kotlety. Zobacz, jak...
pysznosci.pl, 2024-07-18 18:20:01
2024-07-18 18:20:01
Soczyste i pulchne kotlety mielone. Wystarczy przed smażeniem dodać do masy 1 owoc
pysznosci.pl
Nikt nie lubi twardych i suchych kotletów mielonych. Niestety, zdarza się, że te najlepiej wyglądające, nie mają odpowiedniej tekstury i są zwyczajnie niesmaczne. Aby zapewnić soczystość tej potrawie, polecam przetestować trik z jednym nietypowym skł...
pysznosci.pl, 2024-07-23 11:49:02
2024-07-23 11:49:02