Szybki czekoladowy serniczek to pomysł na letni deser bez pieczenia, którym będzie zajadać się cała rodzina. Robi się go od ręki i w niezwykle łatwy sposób, a najdłużej czeka się na to, aż ciasto solidnie stężeje w chłodziarce. Kto choć raz go skosztuje, na pewno będzie przyrządzał go już regularnie...
Najlepszy deser na lato? Pewnie pomyślałeś o serniku na zimno. I dobrze, bo kiedy go przygotować jak nie teraz. Nie wymaga pieczenia, przyjemnie ochładza i orzeźwia, a przy okazji jest wyśmienity. Sernik na zimno z malinami na biszkoptach na pewno wy...
Jeżeli szukasz zdrowych, wysokobiałkowych alternatyw dla klasycznych deserów, to mam coś dla Ciebie! Ten proteinowy czekoladowy pudding chia smakuje równie dobrze – a może nawet i lepiej – niż klasyczne desery! A do tego jest pełen zdrowe...
Placek czekoladowy z brzoskwiniami, to niezwykle wilgotne i mocno czekoladowe ciasto, do którego można dodać najróżniejsze owoce. Przepis jest wyjątkowo prosty i super sprawdzony.
Popularność tego zielonego proszku zdaje się nie mieć końca. Matcha bije wszelkie rekordy. Po tym, jak limitowana edycja popularnej czekolady Ritter Sport z matchą zniknęła z magazynów w tydzień, producent musiał zareagować na lawinę wiadomości od ro...
Nie tylko gwiazda betlejemska czy grudnik, ale i amarylis, storczyk czy ciemiernik zaliczyć można do klasyki kwiatów, którymi dekoruje się domy na Boże Narodzenie.
Nie wszystkie ciasta muszą być kaloryczną bombą i powodem do wyrzutów sumienia. Ten sernik to dowód na to, że coś może smakować jak klasyczny deser, ale być lekkim, wysokobiałkowym posiłkiem, dobrym nawet o poranku. Bazuje na kilku prostych składnika...
Dlaczego z wentylacji dmucha zimne powietrze podczas włączonego ogrzewania? Kierowcy zauważają, że na zakrętach nagle zaczyna wydobywać się chłód, mimo rozgrzanego silnika. Na szczęście nie oznacza to usterki.
Szukasz pomysłu na przekąskę lub obiad, który zachwyci smakiem i wyglądem? Pulpety klopsy w cieście francuskim to połączenie soczystego mięsa i chrupiącego, maślanego ciasta, które smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno.