Sezon jabłkowy to idealny moment, aby przygotować własny ocet jabłkowy. Dzięki prostemu przepisowi mojej babci możesz w kilka chwil nastawić ocet, który w pełni zastąpi sklepowy spirytusowy i wniesie do twojej kuchni naturalny aromat i zdrowe składniki.
Te ciastka z czekoladą i masłem orzechowym to słodka pokusa, której naprawdę trudno się oprzeć. Kilka prostych składników i chwila w kuchni wystarczą, by powstał deser o intensywnym, czekoladowo-orzechowym smaku, który kusi już samym zapachem i nie d...
To nie jest łatwe, żeby zrobić taki keczup, który będzie smakował lepiej niż ze sklepu. Często okazuje się, że chociaż domowe przetwory są o wiele zdrowsze, dzieciaki niechętnie po nie sięgają. Z tym przepisem będzie inaczej, a keczup w plastikowej b...
Ikoniczna marka wystartowała z otwarciem nowego salonu, w którym za sprawą znanych ambasadorek, atrakcji, nowości i gorących ofert pojawiły się tłumy. Tym razem padło na uwielbiane przez miłośników zakupów centrum handlowe w Warszawie.
Nie muszę wydawać fortuny, by moje dziecko było szczęśliwe, zadbane i akceptowane. W świecie, w którym Instagram narzuca standardy stylu nawet trzylatkom, wybieram prostotę i zdrowy rozsądek. Nie kupuję mu nowych ubrań co miesiąc – i mam ku temu pięć...
Większość dziadków kocha swoje wnuki bezgranicznie i nie wyobrażają sobie, by mogli ich nie rozpieszczać. Niestety, okazuje się, że są tacy, którzy wybierają dzieci. Jedne faworyzują, inne pomijają. Krzywdzą w ten sposób nie tylko wnuki, ale i ich ro...
Pasta z tego składnika to przysmak, który naprawdę warto wypróbować. Doskonale nadaje się do posmarowania na świeżym pieczywie, ale nie tylko. Pasuje do ryżu i makaronu, dzięki czemu w kilka minut wyczarujesz smaczny, zdrowy i sycący obiad.
Na rodzinnych spotkaniach zwykle pojawia się sałatka jarzynowa albo gyros, ale ja coraz częściej stawiam na coś innego – sałatkę lwowską Magdy Gessler. To wyjątkowe połączenie śledzi, buraków, ogórków kiszonych i jabłek sprawia, że danie ma wyrazisty...
Po postnej Wigilii, kiedy na stołach królowały ryby, kapusta z grzybami i kluski z makiem, nadchodzi moment, na który czeka wielu domowników. Świąteczny poranek to powrót do konkretnych, mięsnych smaków. Chociaż wybór wędlin i pieczeni jest ogromny,...
Ceny w sklepach zmieniają się szybciej, niż wielu konsumentów jest w stanie to zauważyć. Najnowsze dane pokazują, że w sierpniu portfele Polaków mogły odetchnąć z ulgą. Ale czy ta tendencja utrzyma się w kolejnych miesiącach? Sygnały płynące z rynku...
Fasolka szparagowa jest smaczna niemalże w każdej postaci, ale sezon na nią jest zdecydowanie za krótki. Dlatego kupuję kilogramy na zapas i od razu mrożę. Dzięki temu nawet zimą mogę się zajadać tym warzywem.