Z tym prostym przepisem przygotujesz dżem z dowolnej odmiany winogron. Jest on łatwy w przygotowaniu i nie zawiera dodatkowego cukru. Wykorzystujemy tylko naturalne właściwości owoców.
Zapomnij o dżemie ze sklepu. Przygotuj domowy z sezonowego owocu, który nie ma sobie równych. Z tym przepisem dżem z borówek zrobisz nie tylko łatwo, ale też bez dodatku cukru. Smak zachwyci wszystkich i poproszą, abyś przyrządzała ten dżem znacznie...
Lubisz dżemy? Zwykle robiłam je z owoców sezonowych. Jednak teraz to się zmieniło. Przyrządzam dżem, który w ogóle ich nie zawiera. Rodzina zajada się tym dżemem, aż im się uszy trzęsą.
Te kotleciki to ekspresowy przepis na tani obiad. Są smaczne, proste w przygotowaniu i skuszą zarówno dorosłych, jak i dzieci. Od kiedy znam ten przepis, robię go naprawdę często - moja rodzina wprost przepada za tymi kotletami bez mięsa.
Aż trudno uwierzyć, co jest głównym składnikiem tego ciasta. Nietypowe brownie jest wilgotne i pyszne. Jego podstawą, w miejsce mąki, są rośliny strączkowe.
Kotlety schabowe bez mięsa? W moim domu często się takie jadało. Teraz korzystam z przepisu babci i robię to danie pełne smaku. Zrób ten rarytas w swoim domu z wyjątkowego produktu, który znajdziesz w lesie.
Zapomnij na chwilę o tradycyjnym serniku i przygotuj skyrnik. Ten lekki deser zachwyca całą rodzinę i nie będą mogli uwierzyć, z czego go przygotowałaś. Poznaj przepis i upiecz to ciasto nawet dzisiaj. To jeszcze nigdy nie było tak łatwe.
Zanim na dobre rozpocznie się jesień, warto zadbać o to, by w spiżarce nie zabrakło domowych przetworów. Wygrzane w słońcu pomidory sprawdzą się nie tylko do przygotowania przecieru czy warzywnego soku, ale również słodkiego dżemu.
Jesienią nie rezygnuję z przygotowywania przetworów. To właśnie w tym okresie co roku przygotowuję mój ulubiony rozgrzewający dżem. Korzystam z popularnej tureckiej receptury. Dżem jest wręcz idealny do naleśników, ciast i śniadaniowych placuszków.
Są smaczne, otoczone chrupiącą panierką, a w środku nie znajdziesz ani grama mięsa. Zachwycą nawet tych, którzy w Środę Popielcową najbardziej tęsknią za kotletem.