Chleb to podstawowy produkt, który praktycznie zawsze znajduje się w polskiej kuchni. Śniadaniową klasyką są przecież kanapki w różnorodnych konfiguracjach. Jednak coraz więcej osób chce odejść od jedzenia pieczywa każdego dnia. Jakie są zatem opcje na śniadanie bez chleba? Koniecznie przeczytajcie...
Jesień to czas, kiedy nasza odporność bywa wystawiona na próbę, a energia u wielu z nas spada szybciej niż liście z drzew. Na szczęście natura przygotowała dla nas prawdziwe superfoods - produkty, które nie tylko wzmacniają odporność, ale też dodają...
Pasztet pieczony to pyszny specjał, który może być zdrowszy, niż myślisz. Sprawdź, jak przygotować pasztet w domu i wybierać wersje, które nie tylko smakują wyśmienicie, ale też korzystnie wpływają na zdrowie.
Nie masz ochoty rano włączać kuchenki, a chleb już ci się przejadł? Śniadanie bez pieczywa i gotowania też może być pyszne, sycące i pełne wartości. Poznaj pomysły, które zrobisz szybko, prawie z zamkniętymi oczami.
Wiele osób z przyczyn zdrowotnych, a często również z własnego wyboru rezygnuje z mąki pszennej w diecie. Problematyczne jest przede wszystkim pieczywo, które można zastąpić waflami ryżowymi lub innymi płaskimi chlebkami. Można też samemu zrobić inne...
Bufety śniadaniowe w hotelach to prawdziwa uczta dla zmysłów. Świeże warzywa, owoce, wędliny, sery i ciepłe dania kuszą różnorodnością i smakiem. Jednak za tym bogactwem kryją się potencjalne zagrożenia dla zdrowia. Niektóre produkty, choć wyglądają...
Jeszcze dwa dni przed śmiercią Ozzy Osbourne spędzał czas z rodziną, co uwieczniła na nagraniu jego córka. Kelly Osbourne podzieliła się ich ostatnimi wspólnymi chwilami w sieci.
Obok knedlików i smażonego sera, miejsce na podium z przysmakami kuchni czeskiej zajmuje również kulajda. Niektórzy porównują ją do zupy koperkowej, ale nic bardziej mylnego – to zupełnie inna potrawa. Pachnie grzybami leśnymi, jest kremowa smaku, a...
Przygotowując składniki na leczo, skupiamy się na wyborze papryki i dobrej kiełbasy. Jednak równie ważną rolę odgrywa tłuszcz, na którym smażymy warzywa. Węgrzy przygotowują leczo na smalcu z wytopionej słoniny. To baza, dzięki której potrawa nabiera...
Sandra Kubicka na wakacjach w Grecji poruszyła temat śniadań w hotelach. Żona Barona zwróciła uwagę na problematyczne godziny serwowania posiłków. 10:00 to jeszcze za wcześnie?
Ogórki kiszone – któż ich nie lubi? Chociaż są dostępne w sklepach przez cały rok, to nie dorównują tym domowym. Są niskokaloryczne, chrupiące i smaczne. W sezonie na świeże ogórki gruntowe warto zrobić przetwory na zimę. Wyraziste w smaku kisz...