Choć łosoś to jedna z najpopularniejszych ryb w większości kuchni świata, w wersji Mateusza Gesslera nabiera zupełnie innego charakteru. Podany nie jako filet, lecz w formie steku ze skórą, łączy się tu z makaronem orzo - ziarnistym, śródziemnomorskim dodatkiem - oraz sałatką z mikroliści (a więc fo...
Zima na Islandii potrafi zaskoczyć nawet tych, którzy są przyzwyczajeni do surowego klimatu północy. Przekonała się o tym Polka mieszkająca na wyspie, która pokazała w mediach społecznościowych, jak wyglądają skutki wyjątkowo intensywnych opadów śnie...
Zima w polskim wydaniu potrafi być bezlitosna, ale Dorota Gardias właśnie udowodniła, że mróz nie jest wymówką, by rezygnować z luksusu i wyrazistej elegancji. Jej najnowsza stylizacja wygląda jak kadr z paryskiego magazynu mody, a jednocześnie świet...
Jeżeli jakimś cudem nie lubisz ziemniaków, to ta sałatka zrobi z Ciebie ich największego fana. Oto najlepsza chrupiąca sałatka z pieczonymi młodymi ziemniakami, szparagami i rzodkiewką, skąpana w aromatycznym jogurtowo-musztardowym sosie. Chrupiąca s...
Grecka sałatka Dakos to wspaniała i bardzo letnia propozycja na wyjątkowo, piękny, pyszny i zdrowy posiłek. Przepis jest naprawdę prosty, a sałatka i wygląda i smakuje rewelacyjnie.
Sałatka z kurczakiem, camembertem i musem daktylowym to zaskakujące połączenie smaków, które powoduje, że trudno przejść obok niej obojętnie. Z jednej strony znajdziesz tu soczystego kurczaka i aksamitny, lekko słony ser camembert, z drugiej słodycz...
Choć na imprezach królują klasyki w stylu jarzynowej czy gyros, jest jedna sałatka, która niezmiennie robi furorę, mimo że składa się z zaledwie kilku prostych składników. Mowa o tzw. "siódemce" Ewy Wachowicz – warstwowej sałatce, która łączy w sobie...
Prosta i szybka sałatka z bobem, fetą i jajkiem to idealny letni posiłek. Ta sałatka jest nie tylko pełna smaku, ale też zdrowia – znajdziecie w niej sycące, pożywne chude białko i mnóstwo witamin. Będzie idealna na śniadanie, obiad czy kolację...
Tabbouleh to tradycyjne danie kuchni syryjskiej i libańskiej, ale jego popularność sięga daleko poza granice Bliskiego Wschodu. Do przygotowania potrawy potrzeba tylko kilku składników, które razem tworzą bardzo smaczną i aromatyczną kompozycję.
Jeśli lubisz szybkie, klasyczne, a jednocześnie eleganckie dania, ten przepis będzie strzałem w dziesiątkę. Delikatny schab w stylu sauté smażony bez tłuszczu świetnie komponuje się z lekką i orzeźwiającą sałatką z surowych pieczarek, cebuli i natki...