Jeśli szukasz sałatki, która jest szybka w przygotowaniu, a jednocześnie smakuje jak danie z klimatycznej włoskiej trattorii, ta z ricottą i suszonymi pomidorami będzie strzałem w dziesiątkę. To idealne połączenie prostoty i elegancji, gdzie każdy składnik wnosi coś wyjątkowego, od kremowej delikatn...
Samsung ciągle podejmuje decyzje, które nie spotykają się z aprobatą klientów. Kolejna również najpewniej im się nie spodoba. Firma nie pozostawi jednak wyboru.Przeczytaj pełny artykuł tutaj: Galaxy S26 Ultra rozczaruje Cię jeszcze bardziej niż Galax...
Na rynku pojawił się w końcu Apple Watch Ultra 3, następca Ultra 2. Czy warto dopłacać do najnowszego modelu? A może poprzednia generacja wciąż ma sens? Sprawdzamy różnice w ekranie, baterii, łączności i funkcjach zdrowotnych. Zobacz, komu opłaca się...
Jak dobrze upiec biszkopt? Jeśli twoje ciasto wciąż opada podczas pieczenia, a zamiast idealnie miękkiego deseru wychodzi zakalec, to zapomnij o tradycyjnym przepisie. Zrób Patišpanj, które jest zdecydowanie prostsze. Łatwo się je przyrządza, a po wy...
Czasem najprostsze połączenia smakują najlepiej. Skyr na słodko z chrupiącymi płatkami kukurydzianymi i soczystą mandarynką to przykład deseru lub przekąski, która wygląda jak mała przyjemność na talerzu, a w rzeczywistości jest lekka, sycąca i pełna...
Warzywny bowl z ciecierzycą i awokado to pełna koloru i wartości odżywczych miska, która syci, odżywia i naprawdę smakuje, bez zbędnych dodatków i bez gotowania przez godzinę. To świetna propozycja na szybki lunch, kolację albo lekkie danie do lunch...
Lasagne to klasyka włoskiej kuchni, ale ma również wielu fanów w Polsce. Najczęściej robimy ją z gotowego makaronu ze sklepu, ale okazuje się, że zrobienie go samodzielnie jest dziecinnie proste, a potrzebujesz tylko dwóch składników.
Koncentrat pomidorowy to kulinarny drobiazg, o którym często zapominamy podczas zakupów. I dopiero w trakcie gotowania uzmysławiamy sobie, że bez niego ani rusz. Dlatego warto wykorzystać trwający sezon na pomidory i zrobić własny koncentrat, by w pr...