Lubimy, gdy praca w kuchni idzie nam jak z płatka. The post Wlewam do zlewu co 2 tyg. Totalnie wyprząta rury, hydraulik niepotrzebny appeared first on Wiadomości z kraju i ze świata - Ciekawe informacje - ShareInfo.pl.
Bezpieczny dla zdrowia detergent domowej roboty pomoże pozbyć się przykrych zapachów z w kuchni i udrożnić zlew. Wystarczy połączyć trzy rzeczy, które zazwyczaj mamy pod ręką.
Zatkany zlew to jeden z najczęstszych problemów, z jakimi mierzymy się w kuchni. Wiele osób od razu sięga po silne chemikalia lub decyduje się na kosztowną pomoc specjalisty, ale jest prostsze i bezpieczniejsze rozwiązanie. Wystarczą tylko dwa składn...
W czasach, gdy ser kupuje się przede wszystkim w markecie, a samodzielna produkcja odeszła w zapomnienie, wiele osób nawet nie wie, co znajduje się w szklankach. Nasze babcie nie marnowały ani jednej kropelki cennego płynu, wykorzystując go do codzie...
Zlew zawsze zatyka się w najmniej odpowiednim momencie. Jednak teraz jest prosty sposób na rozwiązanie tego problemu. Dzięki niemu uda się odetkać odpływ w zaledwie jedną chwilę. Bez chemii i bez wydatków.
Oto przepis na ekspresowy warzywny omlet pieczony na patelni. Jest prostym w przygotowaniu daniem, które łatwo przyrządzić nawet w jednoosobowej porcji. Sprawdzi się zarówno na śniadanie, jak i na lunch czy obiad.
Wydawałoby się, że z hasła „pomidory z cebulą” nie da się zrobić przepisu kulinarnego. To przecież po prostu pomidory i cebula, prawda? Cóż, z tym przepisem to już coś więcej.
Pomidory mogę jeść przez cały rok. Te zamknięte w słoikach z aromatyczną mieszanką, smakują wyjątkowo. Podaję je do dań mięsnych i ziemniaczanych. Pomidory znakomicie wzbogacają smak potraw.
Co roku oprócz tradycyjnych ogórków, cukinii i buraczków, przygotowuję paprykę na zimę. Moi domownicy uwielbiają szczególnie tą w chorwackim stylu. Aromatyczna musztardowa zalewa wspaniale podkreśla smak tego warzywa. Danie doskonale sprawdza się jak...
Wielu z nas nie wyobraża sobie poranka bez filiżanki aromatycznej kawy. Nie wszyscy wiedzą, że warto wzbogacić ją o niezwykły dodatek. Napój zyska nie tylko na smaku, ale również na dodatkowych właściwościach.