Jeśli lubisz pyszne przetwory, to koniecznie poznaj przepis na gruszkoladę. Połączenie gruszek z uwielbianym smakołykiem zapewnia doskonały efekt. Przepis od Kobiety z Zachodu szturmem zdobywa Internet.
Dżemy są szczególnie lubiane w moim domu. Pyszne owoce zamknięte w słoiczkach najlepiej smakują zimą. Jednak ten dżem z jeżyn bez pestek nie ma sobie równych. Jest prosty w przygotowaniu i niezwykle smaczny.
Prawie nikt nie robi z niej dżemu, a szkoda. Doskonale pasuje do rozmaitych deserów. Mowa o cukinii. Z tego warzywa zrobimy nie tylko ketchup i musztardę, ale również smakowity dżem. Ten z przepisu Ewy Wachowicz posmakuje nawet najbardziej wybrednym.
Jak się robi dżem z czereśni? Tradycyjny przepis mówi, że wystarczy ugotować owoce z cukrem i gotowe. Sam proces zajmuje jednak sporo czasu, co może wiele osób zniechęcać. Jeśli marzy ci się domowy wyrób, ale nie chcesz stać godzinami przy kuchence,...
Dżem z czarnej porzeczki to doskonały pomysł na letnie przetwory. Sezon na te owoce trwa krótko, więc warto z nich korzystać, póki jeszcze jest ich pełno w sklepach. Porzeczka jest bogata w wartościowe składniki odżywcze, a jej słodko-kwaśny smak ide...
Na przestrzeni ostatnich lat Agnieszka Kotońska przeszła spektakularną metamorfozę. Gwiazda programu "Gogglebox. Przed telewizorem" schudła ponad 40 kg. Z pewnością wiele osób zastanawia się, jak tego dokonała. Celebrytka zdradziła przepis na brzuch...
Nadszedł czas, kiedy możemy cieszyć się smakiem i aromatem kurek. Te wypełniają po brzegi kosze, czym chwalą się w mediach miłośnicy grzybobrania. Co zrobić z tak pokaźnej ilości grzybów? Zupa kurkowa będzie strzałem w dziesiątkę. Przepisem podzielił...
Dla niektórych to relikt przeszłości, ale wiele osób wciąż tymbaliki uznaje za prawdziwy rarytas. Absolutną mistrzynią galaretki z kurczakiem i warzywami była i jest moja babcia. Kto chociaż raz spróbował jej przepisu, nie sięgnął więcej po inny.
Oto przepis na naleśniki biszkoptowe – tak delikatne, że można porównać je do lekkiego deserowego ciasta. Bardziej pasują do słodkich niż słonych śniadań. Z serem i konfiturami będą jednak niezastąpionym posiłkiem.
Ciasto drożdżowe to klasyk polskiej kuchni, który gości w domach od wielu pokoleń. W szczególności latem, gdy ze straganów kuszą świeże owoce. Moja babcia piekła najlepszy placek drożdżowy, a jej przepis krąży w rodzinie od lat.
Sezon na wesela trwa w najlepsze. W tym roku prawdziwym hitem okazał się gulasz. Nam udało się, zdobyć przepis na to danie od weselnej kucharki. Poznaj go i zrób na obiad. Rodzina będzie zachwycona, bo gulasz jeszcze nigdy nie był tak smaczny.