Jeśli lubisz pyszne przetwory, to koniecznie poznaj przepis na gruszkoladę. Połączenie gruszek z uwielbianym smakołykiem zapewnia doskonały efekt. Przepis od Kobiety z Zachodu szturmem zdobywa Internet.
Dżemy są szczególnie lubiane w moim domu. Pyszne owoce zamknięte w słoiczkach najlepiej smakują zimą. Jednak ten dżem z jeżyn bez pestek nie ma sobie równych. Jest prosty w przygotowaniu i niezwykle smaczny.
Prawie nikt nie robi z niej dżemu, a szkoda. Doskonale pasuje do rozmaitych deserów. Mowa o cukinii. Z tego warzywa zrobimy nie tylko ketchup i musztardę, ale również smakowity dżem. Ten z przepisu Ewy Wachowicz posmakuje nawet najbardziej wybrednym.
Czy właśnie obrałeś ziemniaki i znowu wylądowały w koszu? Niepotrzebnie, bo te resztki można śmiało wykorzystać do dalszej obróbki. Na pewno słyszałeś o słynnych chipsach z tej części ziemniaków, ale można iść o krok dalej, robiąc z nich dżem.
Pizza to jedno z dań, które znają niemal wszyscy. Zachwycać się można cienką neapolitańską, skusić na rzymską na kawałki lub zaszaleć z grubą, pełną sera pizzą amerykańską. Julia Kamińska stawia jednak na jeszcze inną odsłonę tego dania.
Dla niektórych to relikt przeszłości, ale wiele osób wciąż tymbaliki uznaje za prawdziwy rarytas. Absolutną mistrzynią galaretki z kurczakiem i warzywami była i jest moja babcia. Kto chociaż raz spróbował jej przepisu, nie sięgnął więcej po inny.
Oto przepis na naleśniki biszkoptowe – tak delikatne, że można porównać je do lekkiego deserowego ciasta. Bardziej pasują do słodkich niż słonych śniadań. Z serem i konfiturami będą jednak niezastąpionym posiłkiem.
Niegdyś jedna z najbardziej kontrowersyjnych celebrytek i gwiazda "Playboya", dziś aktywistka społeczna oraz wzorowa pani domu, która niebawem wydaje własną… książkę kucharską. Nie zabraknie w niej przepisu na ulubioną zupę Pameli Anderson.
Magda Gessler od ponad dwóch dekad związana jest z lekarzem, Waldemarem Kozerawskim. W rozmowie z naszą redakcją restauratorka opowiedziała o recepcie na udany związek, ale też zdradziła, jak wygląda jej relacja z mężem. - Jestem gejszą - wyznała.
Sezon na wesela trwa w najlepsze. W tym roku prawdziwym hitem okazał się gulasz. Nam udało się, zdobyć przepis na to danie od weselnej kucharki. Poznaj go i zrób na obiad. Rodzina będzie zachwycona, bo gulasz jeszcze nigdy nie był tak smaczny.
To chyba najbardziej nietuzinkowy dżem, jaki można znaleźć. Sekretem jest składnik, którego nie spodziewalibyśmy się w przetworach. Jednak śniadanie z naleśników czy placuszków potrafi zmienić w coś zupełnie niezwykłego.