Masz w kuchni jabłka, które nie wyglądają już najlepiej? Nie wyrzucaj ich. Zrobisz z nich babeczki z jabłkami, które smakują jak mini szarlotki. To szybki i prosty przepis, dzięki któremu uratujesz owoce i przygotujesz deser idealny do kawy.
Warszawskie ulice powoli otula jesienna szaruga, a porywisty wiatr coraz śmielej zagląda w okna. Jest na to tylko jeden, sprawdzony sposób: trzeba włączyć piekarnik i pozwolić, by po domu rozniósł się najpiękniejszy zapach na świecie. Zapach domowego...
Każda część tego krzewu pachnie mieszanką dojrzałych truskawek, jabłek i korzennych przypraw. Calycanthus floridus, czyli kielichowiec wonny, to roślina o gwiazdkowych kwiatach, która jest równie dekoracyjna, co praktyczna - jej intensywny aromat ods...
Niektóre rośliny są szalenie modne i wszyscy sadzą je w ogrodach, inne rosną gdzieniegdzie, jakby niezauważone. I chociaż są piękne i pożyteczne, jakoś o nich zapominamy. Taki właśnie jest kielichowiec, roślina, która z wielu powodów powinna rosnąć w...
Śniadanie, które pachnie jabłkami i cynamonem, od razu przywołuje na myśl szarlotkę wyjętą prosto z piekarnika. Omlet w tej odsłonie zaskakuje, ponieważ wygląda jak klasyczne danie jajeczne, a smakuje jak deser, którym chętnie poczęstowałoby się gośc...
Kawowa owsianka z prażonym jabłkiem to śniadanie, które smakuje jak połączenie filiżanki aromatycznej kawy i domowej szarlotki. To idealna propozycja dla osób, które chcą rozpocząć dzień od czegoś sycącego, zdrowego i wyjątkowo pysznego.
Nie potrzebujesz miksera, ani większych umiejętności. "Leniwa szarlotka" naprawdę robi się sama. W latach 70. panie domu piekły je pod inną nazwą, a teraz znów wraca do łask, zwłaszcza miłośników prostych i szybkich przepisów. Wystarczy zetrzeć jabłk...
SFD we współpracy z Kanałem Zero wprowadza na rynek limitowaną serię słodyczy inspirowanych Krzysztofem Stanowskim. Cukierki Krzyśki mają smak czekolady z chilli.
Wyglądają jak małe UFO, a ich smak naprawdę zachwyca. Faszerowane patisony z piekarnika to danie, które łączy w sobie prostotę przygotowania, wyjątkowy wygląd i bogactwo wartości odżywczych. Sprawdź, jak krok po kroku zrobić je w swojej kuchni i zask...
Nie każdy ma odwagę spróbować dania, które już samą nazwą budzi lęk. Jarek Nowak – prowadzący program "Zabójcze potrawy" – zrobił z tego swoją misję. Od lat przemierza Polskę i świat w poszukiwaniu smaków i produktów, które jednych fascynują, a innyc...
Kiedy za oknem robi się chłodniej, a poranki witają nas mgłą, nie ma nic przyjemniejszego niż kubek aromatycznej kawy i świeżo upieczone cynamonki. Ich zapach wypełnia cały dom, a smak sprawia, że sklepowe drożdżówki przestają mieć jakiekolwiek znacz...