Kotlety zajmują szczególne miejsce w moim jadłospisie. Zwykle przyrządzałam je ze schabu, jednak ostatnio przyrządzam je z innego mięsa. Wychodzą soczyste jak nigdy dotąd, dlatego polecam ten sprawdzony przepis.
Bezmięsny odpowiednik kotletów schabowych jest w smaku jest równie dobry, The post Użyłam zamiast schabu. Od teraz nie będę robić kotletów inaczej appeared first on Wiadomości z kraju i ze świata - Ciekawe informacje - ShareInfo.pl.
Igrzyska olimpijskie dostarczają emocji również w kuchni. Na miano najwyższego wyróżnienia zasługują kotlety po chłopsku, które odkryłam na ostatni rodzinny obiad. Kruche, soczyste i mięciutkie mięso po prostu rozpływa się w ustach - a wszystko za sp...
Kotlety schabowe to danie, które gości na polskich stołach od pokoleń. Jednak, jak się okazuje, wiele z nas popełnia te same błędy podczas ich przygotowania. Słynna restauratorka, Magda Gessler, nie ukrywa swojego zdziwienia i rozczarowania, obserwuj...
Pole magnetyczne Ziemi stanowi naszą najważniejszą tarczę przed szkodliwym promieniowaniem kosmicznym, zarówno tym emitowanym przez Słońce, jak i wysokoenergetycznym promieniowaniem galaktycznym. To dzięki niemu atmosfera Ziemi nie uciekła w przestrz...
Badacze dowiedli, że pod lodami Arktyki zachodzą procesy, które mogą stanowić dowód na istnienie życia w miejscach uznawanych dotychczas za niedostępne.
Naukowcy odkryli w Indiach martwego węża. Okazało się, że to nowy gatunek - Ahaetulla longirostris. Wyniki badań opublikowano w prestiżowym czasopiśmie.
Meksykański dziennikarz Jaime Maussan nie poddaje się w próbach przekonania wszystkich, że znalezione w Peru mumie to szczątki obcych, którzy kiedyś odwiedzili naszą planetę. Jakiś czas temu zapowiadał, że chce oddać dwa nowo odkryte okazy do analizy...
Mięso mięsu nierówne. Choć mielone to jeden z produktów, po które sięgamy najczęściej, niektórych jego rodzajów warto unikać. Dokładniej wczytujmy się więc w napisy na opakowaniu.
Trudno oprzeć się tak soczystym i puszystym kotletom. Mimo że przypominają mielone, wyróżnia je sposób przygotowania. Robert Makłowicz podzielił się trikiem na osiągnięcie kulinarnej doskonałości.
Oto bardzo ciekawy przepis na szybki wołowy gulasz. Przygotowujemy go z chudego mięsa w dość nietypowy sposób. Efektem jest pełny smaku, esencjonalny obiad z prostych składników.