Assassin's Creed: Shadows – Claws of Awaji nie zachwyciło graczy, witając ich na premierę licznymi crashami i bugami.Informacja „Czerstwe jak stary chleb”. Pierwszy dodatek do Assassin's Creed: Shadows to wielkie rozczarowanie według graczy na Steam została opublikowana przez GRYOnline.pl...
Wioski Jampil, Zakitne i Dibrowa w obwodzie donieckim na Ukrainie znajdują się na skraju wojny od czterech lat — linia frontu przebiega dziesięć kilometrów stamtąd, a w wioskach wciąż przebywa 445 osób. Nie ma tu prądu, jedzenie gotuje się na ogniska...
Świeży chleb i chrupiące bułki to codzienna przyjemność, której nie chcemy sobie odmawiać. Warto jednak wiedzieć, jak przechowywać pieczywo, by jak najdłużej cieszyć się jego smakiem i aromatem. Sprawdziliśmy, które metody najlepiej sprawdzają się w...
Pan con tomate to kataloński pomysł na grzanki z czerstwego chleba. Nie po raz pierwszy okazuje się, że geniusz tkwi w prostocie – są pyszne i banalne w przygotowaniu. Aż dziwne, że w Polsce mało kto robi takie pieczywko na przekąskę. Świetnie smakuj...
Toskański chleb bez soli, znany we Włoszech jako pane toscano lub pane sciocco, to tradycyjny wypiek, który wyróżnia się całkowitym brakiem dodanej soli. Jego powstanie ma głębokie historyczne i kulturowe uzasadnienie, a smak tego chleba znacząco róż...
Rodzaje chleba tostowego istotnie różnią się między sobą zarówno pod względem składu surowcowego, wartości odżywczej, jak i wpływu na sytość po posiłku
Rolnicy biją na alarm. Ceny zbóż są dziś na poziomie sprzed 20 lat, a w tym czasie chleb podrożał aż czterokrotnie. - Sprzedajemy pszenicę po 700 zł za tonę, a bochenek chleba kosztuje 4 zł. To nie jest wina rolnika - podkreślają. Eksperci z IERiGŻ p...
Chleb z ziaren to propozycja dla osób, które chcą jeść zdrowo, a jednocześnie zależy im na sycącym i pełnym wartości odżywczych pieczywie. W każdym kawałku kryje się solidna porcja witamin i minerałów, od witaminy A i E, przez witaminy z grupy B, po...
Ludzkość od dawna wykorzystuje do swoich potrzeb różne bakterie, drożdże i inne jednokomórkowe grzyby, choć przez wieki nie miała pojęcia o ich istnieniu. A są one przecież niezbędne do wytwarzania pieczywa, kefiru, jogurtu, serów, piwa, i wielu inny...