15 Przenigdy nie jedz takiej dyni. Jest toksyczna
We wrześniu zaczyna się sezon na dynie, który potrwa do końca listopada. W tym czasie wielu z nas użyje apetycznych warzyw do przyrządzenia różnych potraw. Wyjaśniamy, po jaką dynię nigdy nie powinniśmy sięgać. Jej działanie jest wyjątkowo szkodliwe dla naszego zdrowia.
Ilość odsłon: 15
źródło: https://smakosze.pl/przenigdy-nie-jedz-takiej-dyni-jest-toksyczna-kr-mp-110924
kategoria: informacje, 2024-09-11 06:05:04
Inne znaleziska:
16 Dodaję do dyni i mieszam, po prostu poezja smaku
smakosze.pl
Ta kolorowa i chrupiąca surówka składa się z nietypowych warzyw. Warto przygotowywać taką kompozycję w sezonie dyniowym, który jest w Polsce osłodą końca lata i wilgotnej jesieni. Osłodą dosłownie i w przenośni, bo ta lekka w smaku sałatka dodaje łag...
smakosze.pl, 2024-09-03 09:04:04
2024-09-03 09:04:04
11 Chleb z dyni długo zachowuje świeżość. Z tym przepisem wyjdzie idealnie wilgotny i żółciutki
fakt.pl
Wrzesień to czas, gdy nasze kuchnie wypełniają się aromatem domowych wypieków. Ciekawą propozycją na coraz chłodniejsze dni będzie chleb dyniowy – jego złocisty kolor przywoła słoneczne wspomnienia, a nietypowy smak urozmaici jesienne śniadania. Podp...
fakt.pl, 2024-09-11 17:17:02
2024-09-11 17:17:02
7 Przenigdy nie używaj takich wieczek do słoików. Przez nie wszystkie przetwory będą do wyrzucenia
smakosze.pl
Popularny kucharz z polskiego kulinarnego YouTube'a zwrócił uwagę na fatalny problem z wieczkami do słoików. Jeśli twoje przetwory nagminnie się psują, może winna jest przyczyna, którą wskazał.
smakosze.pl, 2024-07-23 21:26:03
2024-07-23 21:26:03
15 Przenigdy nie kupuj mięsa mielonego z tym dopiskiem. Zawiera masę niekoniecznie zdrowych dodatków
smakosze.pl
Mięso mielone często wykorzystujemy w kuchni. Staramy się wybierać produkt najwyższej jakości, jednak mięso z takim dopiskiem powinniśmy omijać szerokim łukiem. Zawiera dodatki, których nie chcielibyśmy spożywać. Podpowiadamy, jakiego mięso mielonego...
smakosze.pl, 2024-07-06 17:07:03
2024-07-06 17:07:03
23 Przenigdy nie sięgaj po taką wodę podczas upałów. Konsekwencje są opłakane
smakosze.pl
2024 rok od samego początku uparł się, by bić rekordy temperatur. Po ciepłej wiośnie przyszło upalne lato, a wraz z nim wyzwanie: jak nawadniać organizm, by zachować zdrowie i poczucie komfortu. Oto co i jak należy pić.
smakosze.pl, 2024-07-11 13:40:02
2024-07-11 13:40:02
15 Przenigdy nie łącz z ziemniakami. Sensacje żołądkowe to najmniejszy problem
smakosze.pl
Łączenie na talerzu różnych składników odżywczych to coś więcej niż tylko sztuka komponowania smaku. Warto zwrócić uwagę na zdrowotne aspekty tej czynności. Ziemniaki są w polskich obiadach składnikiem wszechobecnym. Co można, a czego nie można łączy...
smakosze.pl, 2024-07-25 09:14:04
2024-07-25 09:14:04
16 Przenigdy nie wyrzucaj liści pora. Wykorzystasz je w niezwykły sposób
smakosze.pl
Liście pora traktujesz jako odpad? Kiedy dowiesz się, co możesz z nich przygotować, już nigdy nie pozbędziesz się tego cennego składnika. Dowiedz się, jak wykorzystać liście w swojej kuchni, a ten przepis będziesz wykorzystywać bardzo często.
smakosze.pl, 2024-07-31 23:05:03
2024-07-31 23:05:03
12 Przenigdy nie przechowuj tam miodu. Stanie się twardy i straci wszystkie właściwości
smakosze.pl
Miód to naturalny rarytas, który gwarantuje nam smak i wyjątkowe wartości odżywcze. Jednak należy pamiętać, by nigdy nie przechowywać go w miejscu, który odbierze mu cenne wartości i sprawi, że miód będzie twardy jak kamień. Tego miejsca unikaj jak o...
smakosze.pl, 2024-08-01 19:42:06
2024-08-01 19:42:06
11 Nie chcesz spotkać dzików, nie jedź do Krynicy Morskiej. Tu widziałam ich najwięcej w życiu
wprost.pl
Krynica Morska to polska stolica dzików. Tak się składa, że dowiaduje się o tym, dopiero gdy jestem na miejscu. Tylko w przeciągu trzech dni spotkam je aż cztery razy. Za każdym kolejnym czuję większy niepokój. „Pani się nie boi” – słyszę od miejsco...
wprost.pl, 2024-07-25 15:29:05
2024-07-25 15:29:05
16 Fasolka szparagowa zamienia się w truciznę. Nie jedz pod żadnym pozorem
pysznosci.pl
Plamki na fasolce szparagowej mogą mieć różne przyczyny. Część z nich jest niegroźna i wynika przede wszystkim ze złego przechowywania strąków. Pozostałe mogą być potencjalnie niebezpieczne dla ludzkiego organizmu. To lepiej wiedzieć, żeby później ni...
pysznosci.pl, 2024-07-08 11:49:01
2024-07-08 11:49:01