Choć na pierwszy rzut oka kotlety te mogą wyglądać jak klasyczne mielone, wystarczy zajrzeć nieco głębiej, by odkryć inne ich oblicze - dodatek warzyw, płatków ziemniaczanych i koncentratu pomidorowego nadaje bowiem propozycji Jurka Sobieniaka zupełnie innej struktury i takiego też smaku. W ostatec...
Szakszuka ze szpinakiem to mój pyszny faworyt na śniadanie z warzywami i jajkami. Koniecznie sprawdź trik z pomidorami na patelni, który znajdziesz w treści przepisu.
Aromatyczna zupa gulaszowa to danie, które kochają nie tylko dorośli, nie pogardzą nią też dzieci. Podawana z dodatkiem własnoręcznie upieczonego chleba smakuje lepiej niż schabowy. Jak ją zrobić? Podajemy prosty przepis.
Niedzielny obiad to w wielu domach święto. Pachnie rosół, a na drugie obowiązkowo wjeżdżają schabowe. Jednak, zamiast znów klepać kotlety, proponuję coś prostszego i… o wiele smaczniejszego. Te roladki robi się w kilka chwil, a efekt zachwyca – soczy...
Chociaż pozostałe z obiadu ziemniaki nie wydają się być najbardziej apetyczne na świecie, to łatwo można przygotować z nich zupełnie nowy posiłek. Dzięki temu, nie marnujesz jedzenia a rodzina nawet nie pomyśli, że wykorzystałeś pozostałości z wczora...
Schabowy to prawdziwy klasyk polskiej kuchni – kojarzy się z niedzielnym obiadem u mamy lub babci, a jego smak zna chyba każdy. Jednak nawet najpopularniejsze przepisy warto czasem delikatnie odświeżyć.
Top of the Top Sopot Festival 2025 rozpoczął się od koncertu z największymi tanecznymi przebojami. Na scenie wystąpili m.in. Margaret, Andrzej Piaseczny i Natasza Urbańska, a także kilku gości z zagranicy. Niektórzy dali świetne show, ale nie zabrakł...
Kotlety z zielonej soczewicy to prosty i sycący pomysł na domowy obiad — świetny wybór, nie tylko dla dla wegan i wegetarian. Składniki: • 2 średnie cebule • 2 szklanki ugotowanej na sypko zielonej soczewicy • 2 łyżki oliwy z oliwek • ½ szklanki orze...
Gdy lasy zapełniają się grzybami, warto jest przygotować nie tylko sosy i farsze, ale zrobić z nich główną gwiazdę posiłku, a w tej odsłonie idealnie sprawdzą się na piątkowy obiad.
Nie przepadasz za strączkami, ale szukasz czegoś smacznego i szybkiego do przygotowania? Te kotlety z ciecierzycy, tuńczyka i ricotty to włoski patent, który zachwyca smakiem i konsystencją. Jak je przygotować na rodzinny obiad?