18 Zawsze źle kroiłem grzyby do suszenia. Dopiero wujek leśniczy pokazał mi, jak robić to poprawnie
Suszenie grzybów to doskonały sposób na zachowanie ich aromatu i smaku na długie miesiące. Dzięki temu możemy cieszyć się leśnymi przysmakami nawet wtedy, gdy za oknem szaleje zima. Jednak, aby suszone grzyby zachowały swoje walory, należy je odpowiednio przygotować. Jednym z najważniejszych etapów jest właściwe krojenie.
Ilość odsłon: 18
źródło: https://pysznosci.pl/zawsze-zle-kroilem-grzyby-do-suszenia-dopiero-wujek-lesniczy-pokazal-mi-jak-robic-to-poprawnie,7069972710988736a
kategoria: rozrywka, 2024-09-11 18:16:02
Inne znaleziska:
13 Gersz: Gruba źle, szczupła też źle. Po hejcie na Kingę Zawodnik tracę wiarę w ludzi
natemat.pl
Kinga Zawodnik ważyła 150 kilogramów i zyskała popularność dzięki programom o odchudzaniu. Rok temu prezenterka poddała się operacji bariatrycznej – z sukcesem, bo w ciągu dwunastu miesięcy zrzuciła ponad 50 kilo. Co na to internet? Zamiast gratulowa...
natemat.pl, 2024-07-13 13:32:01
2024-07-13 13:32:01
20 Te popularne grzyby kosztują fortunę. Nawet pół tysiąca złotych za kilogram
pysznosci.pl
Fani grzybobrania mogą zacierać ręce. Jedne z ich ulubionych grzybów potrafią osiągać gigantyczne ceny. 500 złotych za kilogram? Nic, tylko wybierać się do lasu na poszukiwania! No dobrze, jest tu jednak pewien haczyk...
pysznosci.pl, 2024-07-05 11:14:02
2024-07-05 11:14:02
19 Większość osób nawet nie wie, że te grzyby się suszy. W takiej postaci idealnie podkręcają smak potraw
smakosze.pl
Grzyby już pojawiły się w polskich lasach. Wielu grzybiarzy z niecierpliwością czekało na ten moment. Niektórzy wypatrują gatunku grzyba, który smakuje na świeżo, ale warto też go suszyć, o czym nie każdy wie. Te suszone rarytasy podkręcą smak wielu...
smakosze.pl, 2024-07-05 20:02:03
2024-07-05 20:02:03
14 Bakterie i grzyby na wyświetlaczach paczkomatów. Badacze apelują: Dokładnie umyj ręce
wprost.pl
Korzystasz z automatów paczkowych? Pamiętaj o myciu rąk – apelują badacze ze Studenckiego Koła Naukowego mikroGRAM w Lublinie. Na wyświetlaczach znaleźli bakterie, które mogą wywoływać zakażenia.
wprost.pl, 2024-07-09 18:34:04
2024-07-09 18:34:04
28 Jak przechowywać suszone grzyby? Nie pomyl się, błąd może być kosztowny
smakosze.pl
O pojawieniu się pierwszych grzybów media informowały już miesiąc temu. Prawdziwy i obfity sezon jest jednak dopiero przed nami. Dlatego o tym, jak przechowywać grzyby, dowiedz się już teraz. Sposób jest łatwy, a grzyby nie ulegną zepsuciu. 
smakosze.pl, 2024-07-18 15:16:02
2024-07-18 15:16:02
16 Śmierdzące grzyby dotarły do Polski. Lepiej ich nie zrywaj!
fakt.pl
Okratek australijski to grzyb o niecodziennym, trochę upiornym wyglądzie i paskudnym zapachu. Choć ma egzotyczne pochodzenie, można go znaleźć w niektórych regionach Polski. Jak wygląda i czy jest jadalny? Sprawdźmy!
fakt.pl, 2024-07-29 12:12:01
2024-07-29 12:12:01
14 Pieczarki będą smakowały jak leśne grzyby. Wystarczy zastosować prosty trik
pysznosci.pl
Pieczarki, choć często uznawane za mniej intensywne w smaku niż grzyby leśne, mogą zaskoczyć kubki smakowe, jeśli zostaną odpowiednio przygotowane. Oto kilka porad, które pozwolą ci cieszyć się ich pełnym aromatem i smakiem.
pysznosci.pl, 2024-07-29 20:29:04
2024-07-29 20:29:04
24 Przypominają kurki, ale są czarne. Oto grzyby, które wprawiają w ekstazę smakoszy
fakt.pl
Tych grzybów z pewnością nie pomylicie z innymi. Wyróżniają się kształtem i barwą, a ich smak wprawia w ekstazę koneserów dobrej kuchni. Poznajcie rzadkie, a jednocześnie wyjątkowo malownicze i pyszne lejkowce dęte, na które właśnie zaczyna się sezon...
fakt.pl, 2024-08-02 14:15:02
2024-08-02 14:15:02
11 Przez prosty błąd mrożone grzyby będą do wyrzucenia. Popełnia go prawie każdy
pysznosci.pl
Czy już teraz czas pomyśleć o wigilijnej zupie grzybowej? Tak, jeśli chcesz ją ugotować na grzybach z własnych zapasów. Mrożenie jest jedną z najlepszych metod, bo grzyby nie traciły swoich właściwości ani smaku. Gdy zrobisz to prawidłowo, po rozmroż...
pysznosci.pl, 2024-08-04 15:34:03
2024-08-04 15:34:03
12 Polacy kupują i jedzą grzyby na potęgę. Nie są świadomi, co się w nich znajduje
pysznosci.pl
Grzyby to przysmak wielu Polaków. Dodajemy je do zup, sosów, a także spożywamy samodzielnie. Niestety, wyniki przeprowadzonych przez Inspekcję Jakości Handlowej Produktów Rolno-Spożywczych (IJHARS) badań są alarmujące. Okazuje się, że znaczna część g...
pysznosci.pl, 2024-08-06 21:07:03
2024-08-06 21:07:03