Jajecznica to niezwykłe danie. Składa się z minimum dwóch składników – wliczając tłuszcz, na którym ją smażymy – a mimo to jest zapewne ok. miliarda przepisów na nią. Oto jeden bliski ideału.
Na pewno lubisz jajecznicę. Ale jeśli ta klasyczna z masłem już nieco ci się znudziła, to czas na zmianę. Zamiast tradycyjnego tłuszczu, sięgnij po zupełnie inny produkt. Efekt zaskoczy cię kremową konsystencją i delikatnym smakiem. To prosty sposób...
Zamiast wrzucać jajka na patelnię z masłem i zapomnieć o smaku, Włosi robią coś innego. Efekt? Jajecznica, którą można rozsmarować na chlebie jak pastę i zjeść z zamkniętymi oczami.
Wypróbuj nowatorski przepis uwielbianego kucharza - Tomasza Strzelczyka. Już nigdy tego tradycyjnego, śniadaniowego dania nie przyrządzisz inaczej. Jego klasyczna forma to przeżytek. Smak, jak i kompozycja dania z jajek zachwyci wszystkich.
Są osoby, którym jajecznica z pomidorami nie mieści się w głowie. Jednak bardzo mało takich osób spotkamy w Turcji, gdzie są one nieodłącznym składnikiem tradycyjnej jajecznej potrawy. Oto menemen, czyli turecka jajecznica.
Rosół z widocznymi szumowinami nie prezentuje się zbyt apetycznie. Jednak niewiele potrzeba, by ugotować idealnie klarowną zupę. Wystarczy trzymać się kilku prostych zasad. Jeśli jednak z jakiegoś powodu ci się nie udało, są też sposoby na uratowanie...
Pasta z ciecierzycy zrobiła w Polsce spektakularną karierę, chętnie sięgają po nią zarówno wegetarianie, jak i osoby ceniące kuchnię bliskowschodnią. Dlatego na pewno nie zabraknie chętnych na pyszną zupę… hummusową. Jak ją przygotować?
Lubisz słodką kawę z dużą ilością kremowej pianki? Na pewno spodoba ci się ten trend. Kawa Teddy Graham Latte zyskuje coraz większą popularność na TikToku. Z łatwością przygotujesz ją w domu.
Jajecznica to jedno z tych dań, których nie da się nie kochać. Każdy ma swoją ulubioną wersję tej specjalności. Jedni smażą ją tylko na maśle, a inni na oleju czy smalcu. Wiele osób nie wyobraża sobie jej bez cebuli, a inni preferują tylko boczek. Mo...
Zupa ogórkowa to klasyk, który jadł każdy z nas – kwaśna, rozgrzewająca i pełna domowego smaku. Jednak warto spróbować jej w zupełnie nowej odsłonie. To danie udowadnia, że nawet najbardziej znane potrawy mogą zaskoczyć na nowo.