Zupa ogórkowa to klasyk, który jadł każdy z nas – kwaśna, rozgrzewająca i pełna domowego smaku. Jednak warto spróbować jej w zupełnie nowej odsłonie. To danie udowadnia, że nawet najbardziej znane potrawy mogą zaskoczyć na nowo.
Zupa może być doskonałym daniem na upały. Wystarczy wprowadzić do niej małą modyfikacją. Do mojej zupy ogórkowej zamiast ziemniaków dorzucam inny, lżejszy składnik. Ugotuj ją choćby dziś i przekonaj się sama.
W tym prostym przepisie na jedną z ulubionych zup Polaków przygotowujemy ją z nietypowym składnikiem. Choć większość z nas serwuje ogórkową z ziemniakami lub ryżem. Tutaj sięgamy po produkt, ktory od niedawna jest coraz bardziej dostępny w naszych sk...
Zupa ogórkowa to klasyk polskiej kuchni, który zna niemal każdy. Ale czy wiesz, że wystarczy jeden drobny trik, aby wydobyć z niej zupełnie nowy wymiar smaku? Dodatek, o którym mowa, może cię zaskoczyć, ale z pewnością podbije twoje podniebienie. Spr...
Te jajka to idealny przepis na rozpoczęcie dnia w iście królewskim wydaniu. Chociaż królują głównie w restauracjach i dobrych hotelach, to ich przygotowanie w domu nie sprawi dużo problemu. Jajka w takim wydaniu smakują po prostu obłędnie.
Łosoś jest często uznawany za zdrową rybę, ale czy jedzenie łososia hodowlanego naprawdę jest korzystne dla naszego zdrowia? Okazuje się, że hodowle łososia mogą kryć poważne zagrożeni, dlatego w niektórych krajach ich sprzedaż jest zakazana. Odkryj...
Zapiekanki to klasyk polskiej kuchni, chociaż zazwyczaj sięgamy po te z pieczarkami. To jednak wdzięczne pole do eksperymentów, bo na bagietce zapiec można znacznie więcej składników.
Zupa ogonowa była kulinarnym rarytasem w PRL-u. Obecnie mało kto o niej pamięta, a szkoda, bowiem to wyjątkowo smaczna i pożywna zupa, która rozgrzewa oraz syci na długi czas.
Gdy nie mam pomysłu, co podać jako dodatek, kiszosław od razu ratuje sytuację. Od kiedy wpadłam na ten przepis, robię go cały czas. Moja rodzina pokochała proste połączenie surówki z kiszonej kapusty z odrobiną jogurtu i majonezu. Jest smacznie, szyb...
Dodajesz makaron do zupy pomidorowej? Przyjrzyj mu się bacznie. Być może sięgasz po jeden z najbardziej niezdrowych produktów tego typu. Pora zmienić swoje kulinarne przyzwyczajenia.
Rosół dla wielu z nas jest smakiem dzieciństwa, niedzielnych obiadów i lekarstwem na wszelkie dolegliwości. Tradycyjny przepis opiera się na dobrej jakości mięsie, aromatycznej włoszczyźnie i długim, cierpliwym gotowaniu. Jednak Magda Gessler, znana...