Najczęściej skupiamy się w życiu na tym, co zrobił nam były. On jest punktem odniesienia. Kompletnie nie bierzemy pod uwagę tego, że same sobie to zgotowałyśmy, bo z jakiegoś powodu wpuściłyśmy go do swojego życia. Aby dokonała się zmiana musimy mani...
Kupujesz świeży chleb, a on w krótkim czasie pleśnieje i staje się niesmaczny? Wszystko przez nieodpowiedni sposób przechowywania pieczywa. Dowiedz się, jakiego błędu nie popełniać, a już nigdy nie wyrzucisz pieczywa.
Z kanapki kojarzą się przede wszystkim bułki i chleb. Gastronomicznych szaleńców jednak nie brakuje, ale to w sumie dobra opcja, bo dzięki nim możemy odkrywać połączenia, o jakich nawet nie śniliśmy. Kanapka z arbuza to przekąska, która zawładnęła in...
Białka Tatrzańska cieszy się w ten weekend dużym zainteresowaniem turystów, którzy rzucili się na zakupy, aby uzupełnić zapasy żywności - poinformował Onet. W pewnym momencie w sklepach zabrakło między innymi chleba i mięsa. Nie jest to jednak jedyny...
Trudno wyobrazić sobie naszą dietę bez chleba. Niemal codziennie jadamy go na śniadanie, czy kolację. Chleb przeważnie przechowujemy w kuchni. Jednak jak nie należy tego robić? To wyjaśniamy w naszym artykule.
Kiedy znudzą ci się już kanapki, a śniadania na słodko nie należą do twoich ulubionych, to jajka z mozzarellą pokochasz od razu. Wyjątkowo smaczne, proste w przygotowaniu i szybkie śniadanie to najlepszy sposób na dobre rozpoczęcie dnia.
Andrzej Kozioł, Wokół chleba. Historia, ciekawostki Wokół chleba. Historia, ciekawostki to książka, która zabiera czytelnika w podróż po historii chleba i jemu podobnych wypieków. Autor snuje bowiem opowieść nie tylko o chlebie, ale także o jego licz...
Polacy nie oczekują igrzysk, tylko chleba – zwrócił uwagę poseł Krzysztof Mulawa z Konfederacji, pytany w "Śniadaniu Rymanowskiego" o koncepcję organizacji Igrzysk Olimpijskich w Polsce.
Prosty i szybki przepis na smarowidło do chleba z fasoli. Dzięki kilku dodatkom jest aromatyczne, łatwo się rozsmarowuje, a przy tym jest niezwykle smaczne. Porównanie do smalcu ma tu wiele sensu.
W latach II wojny światowej na obszarze okupowanej Polski obowiązywała ścisła reglamentacja żywności. Podstawowym towarem sprzedawanym na kartki był zaś chleb. Czy też raczej „dźwiękowiec”, „smutniak”, albo „koksowiec”, bo jak słusznie podkreśla Alek...