Fasolka po bretońsku jest szczególnie popularna podczas chłodniejszych dni. Nie tylko szybko syci, ale i świetnie rozgrzewa. Jednak to danie ma też minusy. Rezygnujesz z niego, bo nie czujesz się potem najlepiej? Ten problem może rozwiązać odpowiednie przygotowanie fasoli.
Fasola pojawia się w wielu daniach, ale w wersji po bretońsku świeci niczym gwiazda. Ta uwielbiana potrawa ma jeden szkopuł - może wywoływać wstydliwe dolegliwości. Czy zatem nie da się cieszyć smakiem gęstej fasoli po bretońsku bez uporczywych wzdęć...
Fasolka szparagowa wyjdzie znacznie smaczniejsza, kiedy poznasz ten prosty trik. Co należy zrobić? To bardzo proste — wystarczy nie ograniczać się do doprawienia gotującej się fasolki jedynie solą. Jeszcze jeden składnik sprawi, że przekąska będzie o...
Fasolka szparagowa w maśle i bułce tartej? To już przeżytek! Odkąd poznałem przepis na tę sałatkę, każdą fasolkę przeznaczam tylko na nią. Daj szansę tej recepturze i sam się przekonaj, jaka jest genialna!
W upalne lato trudno jeść ciężkie, tłuste dania. Mam na to świetne rozwiązanie. Letnia zupa z fasolki szparagowej jest lekka, robi się ją błyskawicznie, a do tego świetnie smakuje. Ponadto syci na długie godziny.Sekretnym składnikiem, który nadaje zu...
Sezon na fasolkę szparagową w pełni, więc warto korzystać z urodzaju i zaprosić ją do swojej kuchni. Chociaż największą popularnością cieszy się fasolka z bułką tartą, to ta w wersji chińskiej depcze jej po piętach. Jest smacznie, prosto i przy tym z...
Kotlety mielone robię według prostego przepisu, a efekt jest wart polecenia. Danie wyróżnia się wyjątkową soczystością. Zawdzięcza ją temu składnikowi, który trafia do masy na mielone.
Kluski śląskie to tradycyjne danie, które wielu kojarzy z domowym jedzeniem. Choć ich przygotowanie wydaje się proste, czasem zdarza się, że kluski wychodzą twarde lub rozpadają się podczas gotowania. Istnieje jednak prosty sposób na to, aby kluski ś...
Zdarzało Ci się, że podczas smażenia chrupiąca panierka odpadała z kotleta schabowego? Okazuje się, że jest na to proste rozwiązanie. Wystarczy zastosować metodę babć, która na zawsze odmieni proces przyrządzania kotletów. Do tradycyjnej panierki z j...
Jak upiec dwie pieczenie na jednym ogniu? Zrób z przerośniętych ogórków pyszny ogórkowy chłodnik. Tym samym wykorzystasz warzywa, na które nierzadko brak pomysłu, a także przygotujesz pożywny obiad. Dorzuć dwa składniki: ziemniaki z wody i gotowane j...
Owsianka to idealny sposób na rozpoczęcie dnia. Jest pyszna, sycąca i bogata w składniki odżywcze, które zapewniają energię na cały poranek. A gdyby tak można ją było jeszcze ulepszyć? Okazuje się, że wystarczy dodać jeden prosty składnik, aby owsian...