Jeśli wydaje wam się, że życie dostawcy to tylko nudne rozwożenie żarcia i narzekanie na brak napiwków, to grubo się mylicie. Czasem życie dostawcy po…
Prezes UOKiK wszczął sześć nowych postępowań w sprawach nadmiernego opóźniania się ze spełnianiem świadczeń pieniężnych przez spółki: Bridgestone Poznań, Bruk-Bet, Eaton Automotive Systems, Metalkas, Przedsiębiorstwo Dystrybucji Farmaceutycznej SLAWE...
Uważaj, zupa pomidorowa wyjdzie niesmaczna, jeżeli dodasz do niej jeden składnik. Zepsuje nie tylko smak, ale i cały obiad. Wystarczy niewielka ilość produktu, a będzie gorzka. Nie popełnij mojego błędu, zupa nie nadawała się do jedzenia.
Gotowanie jajek na twardo to prosta czynność, która czasami może przynieść nieco nieoczekiwane rezultaty. Jednym z nich jest pojawienie się sinych obwódek wokół żółtka, co często budzi niepokój. Czy taka zmiana ma wpływ na smak jajka? Czy oznacz...
Latem chętnie jadamy na świeżym powietrzu. Niestety zmorą bywają osy, które lgną do naszych dań. Jak odstraszyć osy od jedzenia? Sposób zawodowego kucharza okazał się strzałem w 10! Polecam go każdemu.
Właśnie tam bije muzyczne serce Polski. Opole, o którym mowa, przygotowało dla mieszkańców i turystów wiele ciekawych wydarzeń. W najbliższym czasie zabierze przyjezdnych nie tylko w muzyczną, ale i kulinarną podróż.
Japońska kuchnia już od lat gości w polskich restauracjach. Polacy uwielbiają pierożki gyoza czy słynne sushi. A czy Japończycy znają polską kuchnię? Znają i kochają. A wszystko dzięki licznym podobieństwom, które sprawiają, że Japończycy polubili na...
Jaka potrawa wyraża więcej niż tysiąc słów? Na szczycie listy, która, po głębszym namyśle prawdopodobnie okazałaby się dosyć obszerna, z pewnością znalazłby się homar, serwowany wyłącznie w najbardziej ekskluzywnych restauracjach. Dlaczego kojarzymy...
W 2000 roku w pobliżu miasta Pampore w Indiach znaleziono sfosylizowane szczątki trzech słoniowatych. Przed tygodniem naukowcy opublikowali dwa artykuły, z których dowiadujemy się, że mamy tutaj do czynienia z najstarszymi na subkontynencie indyjskim...
Znane powiedzenie mówi, że łyżka dziegciu może zepsuć beczkę miodu. Podobnie jest z zupą ogórkową. Jeden błąd w jej przyrządzeniu może sprawić, że potrawa taka będzie zupełnie niejadalna.